Edremit ve Özalp Belediye Başkanları yeniden görev başında

Edremit ve Özalp Belediye Başkanları yeniden görev başında

Van'da 7 Haziran 2012'de yapılan baskınlardan sonra gözaltına alınarak tutuklanan ve görevlerinden uzaklaştırılan Edremit ve Özalp belediye başkanlarının görevleri iade edildi.

7 Haziran 2012 günü Van'da 6 belediye başkanının aralarında bulunduğu çok sayıda BDP'li gözaltına alınırken, bunlardan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz, Edremit Belediye Başkanı Abdülkerim Sayan ile birlikte 10 Kürt siyasetçi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Belediye başkanlarının tutuklanmasından hemen sonra 18 Haziran'da 3 Belediye Başkanı İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tarafından görevden uzaklaştırılmıştı. 

25 Ocak'ta görülen duruşmada tutuklu bulunan Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz ve Edremit Belediye Başkanı Abdülkerim Sayan'ın tahliyeleri ardından, avukatlar her iki belediye başkanının görevlerinin iadesi için girişimlerde bulunmuştu. Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından 8 Mart günü Van Valiliği bünyesindeki Mali İdareler Müdürlüğü'ne belediye başkanlarının görevlerine iadesi için yazı gönderildiği belirtildi. Edremit ve Özalp kaymakamları tarafından belediye başkanları Sayan ile Durmaz'a iade yazısının tebliğ edildiği öğrenildi.