Ekin Ceren Doğruak, mezarı başında anıldı

Ekin Ceren Doğruak, ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Güney Kürdistan'da geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Ekin Ceren Doğruak için ölümünün 16. yıl dönümünde anma etkinliği düzenlendi. Karşıyaka Mezarlığı’nda düzenlenen anmaya, Doğruak’ın annesi Hülya ve babası Nusret Doğruak’ın yanı sıra Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Fatma Kurtulan ile HDP Ankara İl Örgütü yöneticileri katıldı.

'HERKESTE İZ BIRAKTI'

Anma etkinliğinde konuşan HDP Van Milletvekili Fatma Kurtulan, Doğruak Ailesi'ni tanımaktan onur duyduğunu söyledi. Kurtulan, “Ekin, tanıyan herkeste mutlaka bir iz bırakmıştır. Ben HADEP Kadın Kolları zamanında onunla tanıştım. Onunla tanıştığıma, çalıştığıma gerçekten gurur ve onur duydum. Yıllar oldu ama acısı hâlâ yüreğimizde. Onun bıraktığı yerden mücadele edersek ona layık olabiliriz” dedi.

BABA DOĞRUAK: ARKADAŞLARININ MÜCADELESİNDE YAŞIYOR

Baba Nusret Doğruak ise kızının mücadelesinde ve yaşamında yanında olan herkese teşekkürlerini iletti. Kızının, arkadaşlarının mücadelesinde yaşadığını belirten Doğruak, “Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadınız. Bizim evladımız, arkadaşımız ve yoldaşımız oldunuz. Çocuklarınıza Ekin Ceren'in adını verdiniz. Hepinize minnet borçluyuz" diye konuştu.
Anma etkinliği, Ekin Ceren Doğruak’ın en sevdiği çiçekler olan papatyaların mezarına konulmasıyla sona erdi.