El Nusra'ya katıldılar!
El Nusra'ya katıldılar!
El Nusra'ya katıldılar!
Suriye Baas rejimine karşı örgütlendirilen silahlı güçlerden Hareket Hazm ve Suriye Devrimcileri Cephesi (SDC)’ne bağlı gruplar İdlib saldırısı ardından El Nusra’ya katıldıkları bildiriliyor. El Kaide'nin Suriye’deki uzantısı Nusra konu hakkında bir açıklama yapmazken yerel kaynaklar bilgileri doğruluyor.
Türkiye merkezli hazırlanan silahlı güçlerden Hareket Hazm ve Suriye Devrimcileri Cephesi (SDC)’ne bağlı grupların İdlib'deki El Nusra saldırısı ardından silahlarıyla birlikte teslim olduğu kaydedildi.
NATO silahları yine radikal İslamcı, El Kaide'nin eline geçti. Teslim olan her iki örgütün elinde bulunan NATO güçlerinin kullandığı, GRAD ve TOW anti-tank füzeleri de El Nusra’nın eline geçmiş oldu.
TANK SAVAR EL NUSRA’NIN ELİNDE
Hareket Hazm militanları, silahları ve silah depoları ile birlikte teslim olurken, adını Kürt düşmanlığı ve Serekaniye saldırısı ile duyuran Nusra'cılar SDC'nin karargâhı olarak bilinen Deyr Sinbal'i ele geçirdi.
Yerel kaynaklar Hareket Hazm'ın İdlib'de tek kurşun atmadan El Nusra'ya teslim olduğu belirtilirken, Halep'te de aralarında Mücahid Ordusu, İslami Cephe bileşenleri, Hareket Hazm ve El Nusra'nın da bulunduğu örgütler ateşkes imzaladı.
Suriye Devrimciler cephesinden Cemal Maruf, Independent'a verdiği bir mülakatta, El Kaide ile savaşmadıklarını, bunun kendi problemleri olmadığını söylemişti. Maruf ayrıca, Nusra Cephesi ile silah paylaştıklarını da itiraf etmişti.