Elvan: Asıl katiller yargılanmalı

Berkin Elvan’ın polis tarafından katledilmesine ilişkin Çağlayan 17. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dava öncesi adliye önünde açıklama yapan baba Sami Elvan, “Çocuğumuzu vuran tetikçi, asıl katiller yargılanmalı. Biz onların peşinde olacağız" dedi.

Gezi direnişi sırasında polisin attığı biber gazı kapsülüyle başından vurularak hayatını kaybeden 14 yaşındaki Berkin Elvan’ın ölümüne ilişkin davanın 17. duruşması İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı.

Duruşma öncesi adliye önünde açıklama yapan Elvan ailesi ve Taksim Dayanışması, çocukların bir daha öldürülmemesi için katillerin ve azmettiricilerin hak ettiği cezalara çarptırılması için ısrarla mücadele edeceklerini kaydetti.

ELVAN: İKTİDAR 7 YILDIR AYNI ACIYI YAŞATTIRIYOR !

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu yanı sıra çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcisinin yer aldığı açıklamada, Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan bir konuşma yaptı.

Tam 6.5 yıldır oğlu Berkin'in aralarında olmadığını hatırlatarak sözlerine başlayan Elvan, siyasal iktidarın, 7 yıl önce hastanede ölümü beklerken çektikleri aynı acıyı kendilerine yaşatmaya devam ettiğini vurguladı.

Birçok ailenin aynı acının yaşatıldığını kaydeden acılı baba, Üniversite öğrencisi Kemal Kurkut’un polis tarafından katledilmesine ilişkin Salı günü görülen davaya atıfta bulunarak, sanık polise hakkında sadece 3 yıldan 9 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmasına sitem etti.

‘BUNLAR BİLİNÇLİ ÖLDÜRMELER !’

Kemal Kurkut’un tıpkı oğlu Berkin gibi polis tarafından sokak ortasında öldürüldüğünü hatırlatan Elvan, bu cinayetlerin göz göre göre geldiğine işaret ederek, “Benim çocuğumu 5 Haziran’da polis tarafından emniyete çağrıldıktan 15 gün sonra hayatı elinden alındı. Bunlar bilinçli öldürmeler. Biz buna karşı mücadele ediyoruz. Açık açık söylüyorum buradan; bizim çocuğumuzu vuran tetikçi asıl katiller yargılanmalı. Biz onların peşinde olacağız” vurgusunda bulundu.

ÇOCUKLAR ÖLDÜRÜLMESİN DİYE…

Taksim Dayanışması adına açıklamayı okuyan Akif Burak Atlar ise, davanın sona yaklaştığına işaret ederek, adalet istediklerini söyledi.

Ölüme karşı yaşamı savunmaya inatla devam edeceklerinin altını çizen Atlar, “Berkin’in o kısacık ömründen bizlere yansıttığı gelecek umuduna sadık kalacak, çocuklar bir daha öldürülmesin diye, katillerin ve azmettiricilerinin yargılanması ve hak ettikleri cezalara çarptırılması talebindeki ısrarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Berkin Elvan’ın polis tarafından öldürülmesine ilişkin 17’inci duruşma Çağlayan 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Tutuksuz sanık polis Fatih Dalgalı Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldığı duruşmaya, Berkin Elvan'ın anne ve babası, yanı sıra hazır bulundu.