Çarşamba günü Erdoðan'ın Merkel ile görüşeceði saatte Alman başbakanlıðı yakınlarında Kürt, Türk, Ermeni, Alevi, Arap, Asuri ve Ezidi kuruluşlar dev bir protesto mitingi düzenleyecek. Mitingi organize eden kuruluşlardan Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Genel Sekreteri Ali Doðan "Ülkesinin cezaevlerinde 750 Kürt tutuklu açlık grevinin ölüm sınırında olan bir başbakan, Almanya'ya gelip resepsiyon veriyorsa utanmalı" dedi.
Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoðan resmi temaslarda bulunmak için yarın ve Çarşamba günleri başkent Berlin'de olacak. Çarşamba günü Alman başbakanı Angela Merkel ile biraya gelecek Erdoðan'ı ise Türkiyeli göçmenler "Savaş deðil barış, tek dil deðil çok dil, tek millet deðil çok millet, tek din deðil çok din" sloganı ve pankartlarıyla karşılayacak.
31 Ekim günü saat 11.00'de Alman başbakanlık binasında mevkidaşı Merkel ile görüşecek Erdoðan'a yaklaşık 300 metre yakınında bulunan Brandenburg Tor (Kapısı) meydanında AABF, YEKKOM, ATÝF, AGÝF, DÝDF, ÖDA, Arap-Alevileri Gençlik Birliði, TÜDAY ve FKE gibi deðişik göçmen kuruluşları ilk kez biraya gelerek "Erdoðan'ı istemiyoruz" protesto mitingi düzenleyecek. Mitingte Yeşiller Eşbaşkanı Claudia Roth ve Sol Parti Grup Başkanı Gregor Gysi konuşma yapacak.
ALMANYA'NIN HER YERÝNDEN OTOBÜSLER KALKIYOR
Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) Genel Sekreteri Ali Doðan, miting hazırlıklarını yürüttükleri Berlin Cemevi'nde Erdoðan'ı neden istemediklerini ANF'ye anlattı. Mitingin hazırlıklarının bitmek üzere olduðunu bildiren Doðan "10 binden fazla insan bekliyoruz. Bu hafta içi olmasına raðmen çok ciddi bir rakam. Demokratik kitle örgütleriyle binlerce afiş ve bildiri hazırlıyoruz. Ciddi bir heyecan var. Erdoðan'ı Almanya'da gerektiði gibi karşılayacaðız. Onu burada istemediðimizi ve buradan def olması gerektiðini belirteceðiz" dedi.
Miting için Almanya'nın her yerinden otobüslerin kalkacaðını bildiren AABF Genel Sekreteri Ali Doðan, 31 Ekim günü Erdoðan'ın gerçek yüzünü Alman kamuoyuna teşhir etmeye çalışacaklarını ifade etti. Erdoðan'ın anti-demokrat olduðunu her yerde anlatacaklarını söyleyen Doðan, miting saatinde Erdoðan ile bir araya gelecek olan Alman başbakanı Merkel'e ise şu çaðrıyı yaptı:
"MERKEL ERDOÐAN'A DOÐRU SORULAR YÖNELTSÝN"
"Başbakanlıða mitingimiz 300 metre uzaklıkta. Atacaðımız sloganlardan ve mitingden de Merkel zaten haberdar olacak. Sadece Merkel ve Alman hükümetine deðil, bütün muhalefet partilerine de çaðrımız olacak. Uzun yıllar boyunca Almanya'da da ilerici demokrat olarak tanınan Tayyip Erdoðan'ın gerçek yüzünün böyle olmadıðını ve Suriye, Kürt ve inançsal azınlıklara karşı olan siyasetinde olan bütün yanlışlıkları vurgulayacaðız.
Zaten AB'nin Ýlerleme Raporu'na bakıldıðında Türkiye'nin durumu ortada. Biz tüm bunlara göre Merkel'den Erdoðan'a doðru sorular yöneltmesini istiyoruz. Ülkesinin cezaevlerinde 750 Kürt tutuklu açlık grevinin ölüm sınırında olan bir başbakan Almanya'ya gelip resepsiyon veriyorsa utanmalı. Çünkü demokratik bir ülkede Adalet Bakanı ve başbakan istifa etmek zorunda kalır. Böyle bir durum varken başbakanın elini kolunu sallayarak, sanki Türkiye'de her şey güllük gülistanmış gibi göstermesi büyük bir ayıptır."
"ERDOÐAN, ALMANYA'DA DA BÝR GETTO TOPLUMU YARATMAK ÝSTÝYOR"
Erdoðan'ın her Almanya gelişinde krize neden olduðunu hatırlatan AABF Genel Sekreteri Ali Doðan, "Biz Almanların düşündüðü gibi Türkiye'deki sorunları buraya getirmek istemiyoruz. Ancak biz Almanlara; Erdoðan'ın burada bir getto toplumu yaratarak kendi Türk-Ýslam sentezini buraya taşımak istediðini vurgulamak istiyoruz" dedi. AKP hükümetinin Türkiyeli göçmenler üzerinde aðır bir baskısının olduðuna dikkat çeken Doðan, devamla şu hususlara dikkat çekti:
"AKP ve Gülen cemaatinin Almanya'da ciddi faaliyetleri var. Burada onlarca kuruluş ile okullar kuruyor. Ayrıca Milli Görüş ve Ülkü Ocakları'nın da ciddi çalışmaları bulunuyor. Alman toplumuna uyum saðlamayanlar bunlardır, bunları da kabul etmemiz lazım. Almanya'nın bunlara karşı bir eylem planı geliştirmesi lazım. Bu insanlar burada demokrasi istemiyor."
Türkiye'deki farklı grupların bir araya gelmesinin kendilerini heyecanlandıðını belirten AABF Genel Sekreteri Ali Doðan "Bu bizim için büyük bir başlangıç. Seneye birlikte en az 100 bin kişinin katıldıðı bir miting yapmak istiyoruz. Orada seçimler öncesi Almanya taleplerimizi duysun. Almanya artık sadece istatistiklere bakıp da 'Burada sadece 2 milyon 700 bin Türk yaşıyor' politikasından vazgeçmeli. Çünkü bu kitle homojen deðil, içinde ciddi bir Kürt ve azınlık kitlesi var" dedi.