Ereb Koyi’nın adı Kobanê oldu

Ereb Koyi’nın adı Kobanê oldu

Kerkük'e bağlı Daqoq beldesinde köy halkının ortak kararı ile köyün ismi Kobanê olarak değiştirildi.

Kakai Kürtlerinin köyü olarak bilinen Ereb koyi, köy halkının ortak kararı ile Kobanê direnişine bağlılık ve DAİŞ çetelerinin saldırılarına cevaben Kobanê olarak değiştirildi.

Ereb koyi adına açıklama yapan köy sakinlerinden Selam Kakeyî; “ Bu gün Ereb koyi köyü halkı olarak topraklarını terk etmeyen ve direnen Kobanê savaşçılarına ve Kürdistan için DAİŞ’e karşı savaşanlar ile dayanışma ve tavır olarak köyümüzün ismini değiştirerek Kobanê  yaptık” dedi.

 Selam Kakai, isim değişikliğinin gerekçesini ise şöyle açıkladı: “Bu kararımızda etkili olan bir noktada köyümüz aynen Kobanê gibi çok önemli bir yerdedir. DAİŞ çeteleri saldırdığında bu köy düşseydi çeteler rahatlıkla Daqoq ilçesine oradan da Kerkük’e girecekleri bizde bir karış toprağımızı vermemek için çatıştık ve çeteleri köyümüze sokmadık. DAİŞ’in ilerlemesine müsaade etmedik.”

 Selam Kakai köylerinin 70 haneden oluştuğunu, DAİŞ çetelerinin mevzileri ile köy arasında 500 metre uzaklık bulunduğunu söyledi.