Ermenistan Kürtlerinden yeniden yapılanma toplantısı

Ermenistan Kürtleri, yeniden yapılanma toplantısı düzenledi. Toplantıda, Êzidîler için örgütlülüğün önemine dikkat çekilirken, tecride karşı aktif mücadele kararı alındı. Katılımcılar, HDP için sandık başına gitme çağrısı da yaptı.

Ermenistan’da yaşayan Êzidî topluluğu, örgütlülüklerini güçlendirmek ve zamanın ruhuna cevap olabilmek için toplantı ve tartışmalar başlattı.

Bu toplantıların başlangıç startı Ermenistan’ın Elegez bölgesinde bulunan Derik köyünde başlatıldı. Toplantının başlangıcında, Êzidî topluluğunun kendini yürütmesi açısından bu toplantılara ihtiyaç duyulduğuna değinildi. Bundan sonraki süreçte tüm köylerde toplantılar aracılığıyla halkın sorunları ve bu sorunları giderme yol ve yöntemlerinin tartışılacağı vurgulandı.

Toplantı devrim ve Kürdistan şehitlerinin anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Toplantıya kadınların ve gençlerin ilgisi yoğundu.

AŞAĞIDAN YUKARIYA YAPILANMA

Yeniden yapılanma, aşağıdan yukarıya, köylerden başlayarak şehirlere doğru yapılacak. Toplantıların ana amaçlarından biri de komünler, yerel halk meclisleri ve komiteler kurmak. Bu esasa dayanarak aşağıdan yukarıya toplumun her kesimini temsil edecek yeni bir yönetim oluşturulacak.

Toplantıda Kürdistan'da yaşanan siyasi ve askeri gelişmeler tartışıldı. Toplantının devamında Ermenistan’da yaşayan Kürt toplumunun siyasi, ekonomik ve sosyal durumu tartışıldı. Var olan sorunlar ve onların çözüm yolarına ilişkin tartışmalar yürütüldü. Gençlerin toplumdaki çalışmalarda aktif rol alması ve sorumluluk üstlenmesinin önemi vurgulandı. Kadınların toplumdaki önemli konumuna ve oynadıkları role dikkat çekildi. Kadınların özgün çalışmalarına yoğunluk verilmesinin önemi vurgulandı. Gençlerin devrimde ve komünlerin oluşturulmasında aktif rol alması gerektiği de dile getirildi.

GÖÇÜN ÖNÜNÜN ALINMASI KONUŞULDU

Toplantıda, son yıllarda giderek kötüleşen ekonomik durumun da toplumun birçok kesimini, özelikle de gençleri göç etmeye zorladığına dikkat çekildi. Halk ve toplum olarak komünleri, kooperatifleri oluşturmak suretiyle kötüleşen ekonomik şartları düzeltmek ve bu göçün önünü almak gerektiği konusunda toplantı katılımcıları hemfikir oldular.

ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN...

Toplantı katılımcıları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın ağırlaştırılmış tecrit koşularına değindi ve bu durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı. Katılımcılar, Öcalan'a, Kürdistan şehitleri ve gerillaya bağlılıklarını dile getirdiler. Toplantıda, Öcalan'ın özgürlüğü için süresiz bir çalışmanın yürütülmesi gerektiği belirtildi. Gerillanın Şengal'deki Êzidîlerin yardımına koşması ve bunun için canını feda etmesi selamlandı.

SANDIKLARA GİTME ÇAĞRISI

Toplantının sonunda katılımcılar Kuzey Kürdistan'da yaşayan halkları sandık başına gitmeye ve HDP'ye, Selahattin Demirtaş'a destek vermeye çağırdı.

Toplantının sonucunda başta kadın ve gençlik temsilcileri olmak üzere 5 kişilik bir komite seçildi