Esenyurt’ta ailelerin eylemi polis engeline rağmen devam etti

Açlık grevi ve ölüm orucundaki tutsakların direnişini sahiplenmek amacıyla ailelerin Esenyurt Meydanı’nda başlattığı oturma eylemi polis engeline rağmen devam etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle cezaevlerinde çocuklarının başlatmış olduğu açlık grevi ve ölüm orucu eylemlerine destek olmak amacıyla ailelerin Esenyurt Meydanı’nda başlattığı oturma eylemi polis ablukasına rağmen bugün de devam etti. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Esenyurt ilçe binasında bir araya gelen aileler, oradan meydana kadar yürüdü. Bir süre meydanda bekleyen aileler, eylem saatlerinin gelmesi üzerine bulundukları alanda oturdular. Alanda oturma eylemi başladığı sırada ailelerin yanına gelen polisler oturanların kimliklerini toplayarak, Genel Bilgi Tarama (GBT) tabi tuttu.

Kısa bir süre içerisinde zırhlı araçlarla ailelerin etrafını ablukaya alan polis, çevrede birikenleri “Güvenlik Şeridi” adını verdikleri ablukanın etrafından uzaklaştırmaya çalıştı. Ailelerin gerçekleştirdiği eylemi merakla izleyenleri polisin, “Dağılın, bir şey yok burada” söylemine rağmen dağılmayarak, aileler eylemini bitirene kadar izledi.

GBT işlemi bittikten sonra bir süre daha alanda oturan aileler, eylemlerine yarın devam edeceklerini söyleyerek, tekrar HDP ilçe binasına yürüdü.