Eskişehir’de Newroz coşkulu bir şekilde kutlandı

Eskişehir’de “Rabe, dema azadî û serkeftinê ye” şiarı ile düzenlenen Newroz kutlamasında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan lehine sloganlar yükseldi.

Atatürk Fidan Ormanlığı’nda organize edilen Newroz kutlamalarına Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Amed Milletvekili Sevilay Çelenk, DEM Parti Eskişehir Belediye Eşbaşkan adayları Gamze Toprak ve İzzettin Altun ile Eskişehir DEM Parti il ve ilçe örgütü yöneticilerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı. 

Sık sık “Bijî Serok Apo” sloganının yükseldiği kutlamada konuşan DEM Parti Eskişehir Belediye Eşbaşkan Adayları Gamze Toprak ile İzzettin Altun, 31 Mart yerel seçimlerine dikkat çekti. Adaylar, iktidarın partilerine dönük saldırılarla bir sonuç alamadığını vurguladı. 

DEM Parti Amed Milletvekili Sevilay Çelenk, DEM Parti Ankara Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Gültan Kışanak’ın Newroz için gönderdiği mesajındaki “Barışın alevden çiçeği, seni kalbimizin üstüne taktık” sözlerini paylaştı. 

Sevilay Çelenk,  “Bizler onurumuzla, haysiyetimizle, kendi kimliğimizi, kendi duruşumuzu ve kendi geleneğimizi yaşatmaktan başka bir mücadele içinde olmadık. Bugün Türkiye, Kurdistan ve dünyanın her yerinde kutlanan Newroz Bayramı da bunun ifadesidir” diye ekledi. 

Newroz etkinliği halaylar ve “Bijî Serok Apo” sloganlarıyla son buldu.