ESP İzmir İl Örgütü’ne baskın

ESP İzmir İl Örgütü binası polis tarafından basıldı. Bir kişiyi aradıkları gerekçesiyle yapılan baskında içeride olanlara da fiili gözaltı uygulandı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İzmir İl Örgütü’ne polis tarafından baskın düzenledi. ESP üyesi Ali Haydar Keleş'in arandığını belirten polis, binada arama yaptı. Bu sırada içeride bulunan 8 partilinin çıkmasına izin vermeyen polis GBT kontrolü yaptı.

Arama sırasında HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit ESP binasına gelerek gelişmeleri takip etti. ESP binası önünde kısa bir açıklama yapan Koçyiğit, yukarıda polis tarafından keyfi bir şekilde arama yapıldığını ve içeridekilere fiili gözaltı uygulandığını söyledi. Hukuksuz uygulamalar karşısında geri adım atmayacaklarını söyleyen Koçyiğit, “Eşitlik mücadelesinden vazgeçmeyecektir. Ne olursa olsun AKP MHP faşizmi yeneceğiz. Anti demokratik uygulamalar devam ediyor. Kendimizi ifade etme özgürlüğümüz engelleniyor” dedi.

Açıklama sırasında polis Koçyiğit’in arkasında bulunan HDP üyelerini uzaklaştırdı.

 

Polis araması tamamlandıktan sonra bina önünde açıklama yapan ESP Meclis Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Gülcan Taşkıran, “Ali Haydar Keleş'i arama bahanesiyle parti binamız aranmıştır. Kendisi bulunamadığı halde keyfi bir şekilde bizi tutular. Faşizm karşısında mücadele etmeye devam edeceğiz. Asla teslim olmayacağız” dedi.

 

Açıklamanın ardından Alsancak semtinde bulunan Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde baskınlara karşı yapılmak istenen açıklamaya izin verilmedi.