ESP, Patriot füzelerine karşı kampanya başlattı

ESP, Patriot füzelerine karşı kampanya başlattı

Adana, Maraş ve Antep’e konuşlandırılacak patriotların kaldırılması, ABD ve NATO üslerinin kapatılması talebiyle kampanya başlattıklarını duyuran ESP’li Özdemir, ABD ve NATO üslerinin kapatılması için birleşik halk direnişini geliştirme çaðrısında bulundu.

ESP Ankara Ýl Örgütü, “NATO füzeleri sökülsün, üsler kapatılsın” talebiyle başlattıðı kampanyanın startını Yüksel Caddesi Ýnsan Hakları Anıtı önünde yaptıðı basın açıklaması ile verdi.

“Patriotlar kaldırılsın, üsler kapatılsın” yazılı pankartın açıldıðı eylemde sık sık “Faşizme karşı tek yumruk tek barikat”, “Katil ABD Ortadoðu’dan defol”, “Savaşa hayır barış hemen şimdi” sloganları atıldı. Füze maketi kullanıldı.

ESP adına açıklamada bulunan Keçiören Ýlçe Yöneticisi Hüseyin Özdemir, AKP iktidarının NATO’dan istediði Patriot füzeleri ABD, Almanya ve Hollanda’dan getirtilerek Türkiye’ye yerleştirileceðini ve bu Patriotlarla birlikte 1200 NATO askerinin de Türkiye’ye yerleştirileceðine dikkat çekti.

“Türkiye halkını ilgilendirmeyen bu savaşa Türkiye’nin dahil edilmek istenmesi ve Türkiye’nin emperyalizmin taşeronu ve NATO’nun savaş üssü haline getirilmek istenmesi kardeş halklar arasına düşman tohumlarına neden olacaktır” diyen Özdemir, ESP olarak bu savaş hazırlıklarına dur demek, Patriot Füzelerinin kaldırılmasını ve emperyalist üslerin kapatılması talebiyle kampanya başlattıklarını ifade etti.

AKP Hükümeti’nin söz konusu füzeleri, “Türkiye’ye saldırı olacaðı” gerekçesiyle yerleştirmeye çalışmasını deðerlendiren Özdemir, “AKP iktidarı Suriye’ye saldırmaktadır. ‘Hür Suriye Ordusu’ adlı işbirlikçi gerici çeteler Hatay’da üslendirilmektedir. Bunlar sınırdan geçerek Suriye’de katliamlar yapmaktadırlar. Tüm bunlar bir NATO projesi olarak uygulanmaktadır” dedi.

Patriot Füzelerinin yerleştirilmesiyle Türkiye’nin ABD ve NATO’nun Ortadoðu halklarına karşı savaş üssü haline geldiðini söyleyen Özdemir, “Türkiye’deki Kürt sorununun demokratik çözümüne karşı savaş açan AKP, bu savaşı Suriye’ye de taşıyor. Suriye’ye demokrasiyi ancak Suriye halkları getirebilir. Her türlü yabancı askeri müdahale Suriye’ye sadece kan ve gözyaşı getirecektir. Bütün Suriye halklarının barış ve eşitlik içinde yaşayacaðı baðımsız, demokratik ve federatif bir ülkeyi Suriye halkları yaratabilir. Bugün ki dış müdahaleler bu amaca karşıdır. Sömürgeleşmiş, işgal altında ve halkların bir birini boðazladıðı bir Suriye yaratmak amaçlıdır” diye konuştu.

“Erdoðan Suriye ile savaş istiyor. Türkiye halkları ise Suriye halkları ile savaşmak istemiyor, barış istiyor” diyen Özdemir, bir yıldır Hatay’da yaşananlara dikkat çekerek taleplerini şöyle dile getirdi: “Suriye’ye yönelik savaş tezkeresi çöpe atılmalıdır. Kürt halkına yönelik savaş politikalarına son verilmelidir. Adana, Maraş ve Antep’e konuşlandırılacak NATO füzeleri sökülmelidir. 1200 NATO askeri geldikleri yere geri dönmelidir. Hatay ve diðer kentlerdeki Suriyeli gericilerin silahlı kampları kapatılmalıdır.”

Özdemir son olarak, Patriotların kaldırılması, ABD ve NATO üslerinin kapatılması için birleşik halk direnişini geliştirme çaðrısında bulundu.