ESP ve AVEG-KON: Gözaltı saldırılarını mücadelemizle yeneceğiz

Siyasi soykırım operasyonlarına karşı açıklama yapan ESP ve AVEG-KON, "Faşist şefliğin saldırılarını birleşik mücadelemizle yeneceğiz. Faşizmin uykularını kaçırmaya devam edeceğiz" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AVEG-KON), sosyalistlere dönük siyasi soykırım operasyonlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

ESP, "Her seçim kendileri için kritik. Bunun için ilk olarak sokağı zapturapt altına almaya çalışıyor. Sosyalist öncüleri şahsında halklarımızın devrimci direnç mevzilerine saldırıyor. Gözaltı ve tutuklama saldırılarıyla gözdağı vermek istiyor. Kadınların öfkesinden korkuyor. 8 Mart’a giderken kadın iradesini sindirmeye çalışıyor" dedi.
ESP'nin açıklamasında "Faşist saldırılara boyun eğmedik, eğmeyiz. Faşizmin uykularını kaçırmaya devam edeceğiz" mesajı da verildi.

AVEG-KON: FAŞİST ŞEFLİĞİ YENECEĞİZ

AVEG-KON, "Seçim çalışmalarında yer alan, işçi ve emekçilere, kadınlara ve gençliğe, halklarımıza üçüncü bir alternatif olduğunu gösteren, eşitsizliğe ve adaletsizliğe, yoksulluğa ve şiddete karşı mücadeleye çağıran sosyalistler gözaltı terörü ile alıkonmak istenmektedir" dedi. Açıklamanın sonunda "Dün nasıl ki zulmün kaleleri yeni bir yaşam, özgürlük ve adalet için dövüldüyse, bugün de öyle olacak. Zulmü elinde bir kırbaç gibi tutanlar mutlaka yenilecektir. Faşist şefliğin gözaltı saldırılarını birleşik mücadelemizle yeneceğiz" mesajı verildi.