ETHA çalışanları: Sözde tahliye edildik!

Ev hapsi kararıyla tahliye edilen ETHA çalışanları Semiha Şahin ve Pınar Gayıp, kararın, "tutsaklığın devamı" olduğunu söyledi. Şahin ve Gayıp, hangi koşullar altında olursa olsun, gazeteciliğe devam edeceklerini vurguladı.

23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ev hapsi şartıyla tahliye edilen Etkin Haber Ajansı (ETHA) çalışanları Semiha Şahin ve Pınar Gayıp , 1 yıl 2 aydır hukuksuz bir biçimde tutuldukları Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevi önünde coşkuyla karşılandı. HDK Eşsözcüsü Sedat Şenoğlu ve özgür basın emekçileri tarafından çiçeklerle karşılanan Şahin ve Gayıp, meslektaşları ve arkadaşlarını kucaklayıp, özlem giderdiler. 

Cezaevi önünde ANF’ye konuşan Şahin ve Gayıp, Türkiye ‘de iktidar tarafından kriminalize edilmeye çalışılan gazetecilik faaliyetlerine bıraktıkları yerden devam edeceklerinin altını çizdi.

ŞAHİN:  EV HAPSİ TUTSAKLIĞIN DEVAMI!

ETHA Editörü Semiha Şahin, hukuksuz bir kararla tahliye edilmelerinin özgür oldukları anlamına gelmediğini vurguladı. Sosyal medya paylaşımlarının ve yaptıkları haber takiplerinin kendilerine suç olarak isnat edildiğine işaret eden Şahin, haklarında verilen ev hapsi kararıyla tutsaklığın biçim değiştirerek  devam ettiğini kaydetti. “Bu yöntemlerle tutuklu gazetecilerin sayısının azalttıklarını ya da ifade ve basın özgürlüğünün önündeki anti-demokratik uygulamaları sileceklerini sanmasınlar ” diyen Şahin, "Gazetecilik suç değildir, muhalif gazeteci olmak suç değildir. Kalem de düşünce de hapsedilemez. Biz, hangi koşullar  altında olursa olsun, mesleğimizi icra etmeye ve savunmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

GAYIP: İKTİDAR SIKIŞTI!

ETHA Muhabiri Pınar Gayıp da, gözaltından tahliye edilmelerine kadar başlı başına bir hukuksuzluk süreci yaşadıklarını belirtti. İktidarın ifade ve basın özgürlüğü konusunda yaşadığı sıkışmışlıktan ötürü tahliye edildiklerini  dile getiren Gayıp, “Tahliye edilme biçimimiz tutuklanmamız kadar hukuksuzdu. 4 ay ev hapsi verilerek tahliye edilmemiz tahliye değil, resmen hukuksuzluk. Açıklanan Yargı Reformu Strateji Belgesi adı altında tutuklu gazetecileri sözde tahliye edip, bu kez de ev hapsine almayı amaçlıyorlar. Bizim için değişen bir şey yok; ne yazmaktan ne de haber yapmaktan vazgeçeceğiz. En başta altını çizdiğimiz gibi, gazetecilik suç değildir. Biz bunu söylemeye ve savunmaya devam edeceğiz” dedi. 

Şahin ve Gayıp, 4 ay ev hapsinde kalacak. Tutsaklık sürecinde kendilerini yalnız bırakmayan tüm meslektaşlarına ve özellikle kadın gazetecilere teşekkür ettiler.