Ev hapsindeki eşbaşkanlara 594 gün sonra dava!

Ev hapsindeki belediye eşbaşkanlarına 594 gün sonra dava açıldı.

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı, İçişleri Bakanlığı tarafından 15 Mayıs 2020’de görevleri gasp edilen ve haklarında ev hapsi kararı verilen Siirt Belediye Eşbaşkanı Berivan Helen Işık, Baykan Belediye eşbaşkanları Ramazan Sarsılmaz ve Özlem Gülmez ile Kurtalan Belediye Eşbaşkanı Baran Akgül hakkında yürütülen soruşturmayı 594 sonra tamamladı. “Örgüt üyeliği” iddiasıyla suçlanan belediye eibaşkanlarının 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi istendi.
İlk duruşma 12 Mayıs 2022’de görülecek.

BEŞTAŞ'TAN TEPKİ

HDP Grup Başkanvekili ve Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, yazılı açıklama yaparak, "İddianame tam 594 sonra hazırlandı. Ve 594 gün ev hapsi kararını sürdürdüler. Yani tam 594 gün boyunca belediye başkanlarımız için suç aradılar! Arada 6 savcı değişti, iddianameyi 7. savcı hazırladı. Sebep, belediyede işe alınan 200 kişinin ‘örgüt’ bağlantısı iddiası! 200 kişiden 175’i de Belediye’de çalışmaya devam ediyor. Bu kişiler hakkında ne bir yargı kararı var ne de haklarında açılmış bir soruşturma. Tek sebep, iktidarın acziyetinin sembolü haline gelen ‘iltisak’ kavramıdır” dedi.
İktidarın derin bir yönetememe krizi içerisinde olduğunu dile getiren Beştaş, "Kayyumlar suçlarına devam edebilsinler, halkın olanı halktan alıp bir avuç yandaşa peşkeş çekebilsinler diye belediye başkanlarımız yargı baskısına maruz bırakılmaktadırlar” diye belirtti.