Eylemdeki BİMEKS işçileri gözaltına alındı

Oturma eylemi başlatan BİMEKS işçileri, polis saldırısına uğradı ve gözaltına alındı.

BİMEKS işçileri, maaş ve tazminatlarını alabilmek için işveren Vedat Akgiray’ın akademisyen olduğu Boğaziçi Üniversitesi önünde açıklama yaptı. Üniversitenin kapısı polislerce kapatılırken, işçiler “Vedat Akgiray ders verme, hakkımızı ver” yazılı pankart açtı. Eylemde sık sık “İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız”, “Direne direne kazanacağız” ve “Gemileri yaktık, geri dönüş yok” sloganları atıldı.

'ONLAR ŞAŞALI HAYATLARINA DEVAM EDİYOR!'

İşçiler adına açıklama yapan Emine Soysal, 2016 yılından bu yana maaşlarını alamadıklarını söyledi. 10 farklı ilde suç duyurusunda bulunduklarını aktaran Soysal, işçilerin mağdur olduğunu vurguladı. Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğünün de sorumluluk alması gerektiğini belirten Soysal, "Akgiraylar şaşalı hayatlarına villalarda devam ediyor. Ben normal bir dairenin kirasını ödeyemezken, onlar nasıl villa kirası ödüyor? Soruyoruz: İşçiyi bu kadar sömürdüğünüz yetmedi mi? Param yok diyerek, işçiyi enayi yerine koymayı bırak" dedi.

Üniversite yetkililerine de seslenen Soysal, "Üç maymunu oynamaya kimsenin hakkı yok. Biz evimizi satmak zorunda kalırken, çocuklarımızı tedavi ettiremezken, o nasıl burada ders verebiliyor" diye konuştu.

Oturma eylemine geçen işçilere saldıran polis, 5 kişiyi gözaltına aldı.