FEDA: İktidar tekçi, faşizan zihniyetinde ısrarcıdır

FEDA, sabah saatlerinde DTK’ye yönelik başlatılan siyasi soykırım operasyonlarına tepki göstererek, “siyasi soykırım operasyonu bir kere daha göstermiştir ki iktidar tekçi, ırkçı faşizan zihniyetinde ısrarcıdır” dedi.

Demokratik Alevi Federasyon (FEDA), sabah saatlerinde DTK’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında polis tarafından gerçekleştirilen siyasi soykırım operasyonlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Siyasi operasyonların ardı arkası kesilmediği hatırlatılan açıklamada, “Aralarında avukat, kadın aktivisti, gazeteci ve siyasetçilerin de olduğu 101 kişi gözaltına alınmıştır. Gerekçesi yasal bir kurum olan DTK’da yer almak, iç yazışmalarında isimlerinin geçiyor olması olarak ifade edilmiştir.

Yirmi milyon Türkiyeli Kürt ülke bütünlüğü içinde kalarak demokratik ve özgür yaşamın nasıl olması gerektiğinin siyasal projesi olarak yıllar önce DTK’yi kurmuştur. Almanya’nın federasyona dayalı siyasi yapısı, İsviçre’nin kantonlar sistemi, ABD’nin birleşik devletler sisteminden esinlenerek Türkiye'nin de demokratik özerk 26 bölge ile yönetiminin inşası çalışmalarını amaçlıyordu DTK” denildi.

‘BİZE BOŞUNA UMUTLANMAYIN DEMEKTİR’

Yüzyıldır çözümsüz bırakılan Kürt sorunun, Alevi ve demokrasi sorununun barışçıl ve demokratik çözümü için ülke genelinde HDK, bölgede ise DTK örgütlenmesine gittiğine dikkat çekilen açıklamada şöyle devam edildi: “Toplumun farklı kesimleri, farklı inançları, farklı siyasal eğilimler, feministler, ekolojistler yer almış, devletin kendilerinde esirgediği haklarının bilincine varmışlardır. İktidarın son günlerde ekonomide, hukukta ve demokrasi alanında reformlar olacak dediğinin üzerinden çok geçmeden gerçekleştirilen bu siyasi soykırım operasyonu bir kere daha göstermiştir ki iktidar tekçi, ırkçı faşizan zihniyetinde ısrarcıdır. Bize boşuna umutlanmayın demek istemiştir.”

Yapılması gerekenin hak, adalet, özgürlük ve barış içinde bir arada yaşam için yan yana gelmek ve birlikte hareket etmek olduğu da dile gelen açıklamada, “Şimdi değilse ne zaman diyerek gerçek demokrasiyi halklarımıza ve inançlarımıza kazandırmanın yoluna koyulmalıyız” denildi.