FEDA, Hüseyin Narlı'yı andı

Yaşamını yitiren Hüseyin Narlı'yı anan FEDA, "Alevi inanç değerlerinin toplumsallaştırılmasında önemli ve değerli hizmetlerde bulunmuştur" dedi.

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Hüseyin Narlı (Ökkeş Ünlübayır) Can‘ımızı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içindeyiz. Anısı önünde saygı ile eğilirken, Ünlübayır Ailesi başta olmak üzere Kürtlerin, Alevilerin ve sosyalistlerin başı sağ olsun diyoruz" denildi.

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Çok sevdiği ülkesi, köyü ve toprağından kopartılan ve sürgün dayatılan Hüseyin Narlı, mütevazı ve dürüst kişiliği ile tüm Alevilerin, Kürtlerin ve sosyalistlerin gönlünde taht kurmuş bir Can’ımızdı. Avrupa’ya göçertildiği ilk günden, Hakk’a yürüdüğü ana kadar dili, kimliği, kültürü ve inancı için aralıksızca çaba ve çalışmalar içinde olan Hüseyin Narlı, önemli eserler ve değerli deneyim ve birikimleri ile unutulmazlar kervanına katılmıştır.

'DEĞERLERİ TOPLUMSALLAŞTIRMADA ROL ALDI'

Kürdistan Aleviler Birliği süreci ile birlikte Raya (Rêya)- Heqî inanç çalışması içinde olan Hüseyin Narlı, Zülfikar dergisi ile Alevi inanç değerlerinin toplumsallaştırılmasında önemli ve değerli hizmetlerde bulunmuştur. Zülfikar dergisi sorumluluğu yanında, FEK'in ( Federasyona Aleviye Kurdistani ) kuruluşunda da yer alan Narlı, aynı zamanda ilk başkanı olma onuruna da sahiptir.

Alevi Yol’unun öncüsü olmada üzerine düşeni yapan Hüseyin Narlı, gazeteci, yazar kimliği ile Kürtlerin ulusal demokratik taleplerin eldesi mücadelesinde ve Alevilerin inanç ve hak arayışında emek ve bedel sahibi Can’ımız olarak tarihe iz bırakmıştır."