FEDA’ya bağlı dergahlarda Hızır Cemi yapıldı

Demokratik Alevi Federasyonu’na (FEDA ) bağlı dergahlarda Hızır orucundan sonra Hızır Cem’i yapılarak, lokmalar dağıtıldı.

Üç günlük Hızır orucu tutulduktan sonra Paris, Dortmund, Levelkuzen Dergahlarında bir araya gelen Aleviler Hızır Cem’inde buluştu. Hızır Cemini İnanç önderleri ve Analar ve Cem’in hizmeti de gençler yaptı. FEDA Eşbaşkanı Huriye Kabayel Hızır Orucu ve Hızır Cemine ilişkin konuştu.


“Tecritte olan, zulmün altında olan tüm halkların darına yetişmesi için, bolluğun, bereketin simgesi ve değişik kimliklerde görünerek güç durumdaki insanlara yardım eden kutsal Xızır anısına, oruçlarımızı tuttuk. Çerağlarımızı yaktık, semah döndük, lokma dağıttık ve derman istedik” diyen Kabayel, üç dergahta Hızır Cem’i tutulduğunu kaybetti. Hızır Cem’inin birçok yerdeki dernekte de yapıldığını ifade eden Kabayel “Darda kalanlar için‘ Yetiş Ya Hızır diyerek Hızır Cemimizi tamamladık. Dini ritüellerimiz bizleri aşk ile birbirimize bağlıyor. Bu nedenle tüm canlarımızı dergahlarımıza, bir olmaya bekliyoruz” dedi.