Ferhat Tunç'a 'Cumhurbaşkanına Hakaret' davası

Sanatçı Ferhat Tunç hakkında 'Cumhurbaşkanına Hakaret' suçlamasıyla yeni dava açıldı. Tunç, "Yanlış yapan cumhurbaşkanı da olsa eleştirme hakkına sahibim. Ancak ne yazık ki hak karanlık dönem yaşanıyor" dedi.

Sanatçı Ferhat Tunç hakkında, Twitter paylaşımları gerekçesiyle Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı tarafından yeni bir iddianame hazırlandı. Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mağdur olarak yer aldığı iddianamede, Tunç'a Cumhurbaşkanına hakaret suçlaması yöneltildi.  İddianame Büyükçekmece 7’nci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 

İDDİANAMEDEN

İddianamede 'suç unsuru' sayılan bazı paylaşımlar şöyle:

"* Latin Amerikalı karikatürist Carlos latuff 'Cereblus operasyonu' ile bütün dünyanın gördüğünü çizgilerle anlatmış. 

* Dünyada itibarsız, ülkesinde vicdansız bir diktatör olarak anılan biri, nasıl olur da #DünyayıTitretenAdamRTE oldu.

* Hadi oradan... HDP'ye oy veren o milyonlar, karşısında iki büklüm olduğun diktatörüne diz çökmeyecek kadar onurludur.

* 2. Dünya Savaşından bir kare değil, diktatör Erdoğan ve iktidarının Nusaybin'e reva gördüğü vahşetin görüntüsü!!!"

TUNÇ: KARANLIK BİR DÖNEMDEYİZ

ANF'ye konuşan Ferhat Tunç, "Hakkımda iki ayrı yeni dava açıldığını avukatımdan öğrendim. 2016 yılına ait Twitter paylaşımlarımda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve dönemin Başbakanı Binali Yıldırım'a 'hakaret suçu' işlediğim iddiasıyla açılan davalar bunlar. Geçmiş yıllara ait Twitlerimi dava konusu yapmayı sürdüreceklerini düşünüyorum" dedi.

Tunç, sanatçı olduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Elbette bu ülkede yanlış yapan cumhurbaşkanı da olsa eleştirme hakkına sahibim. Ancak bu ülkede düşünce açıklamanın ne yazık ki hak sayılmadığı bir karanlık dönem yaşanıyor. En küçük eleştiriye bile tahammülleri yok. Açıkçası düşman bir tutumun hedefi haline getirildim. Bunun benim temel hak ve özgürlükler konusundaki aşırı duyarlılığımla ilgili olduğunu düşünüyorum. Yargı, bu ülkede susturmak ve teslim alma merci olarak kullanılıyor."