Almanyanın Frankfurt kentinde, Kürdistan özgürlük mücadelesinde Ekim ayı içerisinde yaşamını yitirenler, düzenlenen bir etkinlikle anıldı.
Frankfurt Kürt Kültür Derneðinde düzenlenen Ekim Ayı Şehitleri anma etkinliðine 100e aşkın kişi katıldı. Saygı duruşu ile başlayan anmada açılış konuşmasını Delal Alpaslan yaptı.
Ardından konuşan Zelal Amed, konuşmasına 12. Eylülden bu yana açlık grevinde olan tutsakları selamlayarak başladı. Tutsakların direnişinin büyük önem taşıdıðını belirten Zelal Amed, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit ile anadil üzerindeki inkarcı baskıyı kınadı. Zelal Amed, Öcalan özgürlüðü ile anadilde eðitim ve savunma hakkı elde edilinceye kadar direnişi sürdüreceklerini vurguladı.
Konuşmasının devamında Ekim ayı şehitlerinin anlam ve önemine deðinen Zelal Amed, Ekim ayı şehitlerini anlamak Reber Apoyu anlamaktır. Ekim ayı şehitlerini anlamak partiyi anlamaktır dedi.
Ekim ayı şehitlerine baðlılıðın gereði olarak mücadeleyi daha da yükseltme çaðrısında bulunan Zelal Amed, konuşmasını sloganlarla sonuçlandırdı.
Konuşmalar ardından Eki ayı şehitlerini anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı. Gösterim sırasında salonda duygulu anlar yaşandı. Anma, Şehit namirin ve biji serok Apo sloganlarıyla son buldu.