Fransa Başbakanı: Kürt dostlarımız için yapmalıyız
Fransa Başbakanı: Kürt dostlarımız için yapmalıyız
Fransa Başbakanı: Kürt dostlarımız için yapmalıyız
Fransa Başbakanı Manuel Valls, Türkiye'yi Kobanê kenti için “sorumluluklarına sahip çıkmaya ve kendisini dayatan tüm tedbirleri almaya” çağırdı. Valls, “Bunu Kürt dostlarımız için yapmamız gerekiyor” diye ekledi.
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın Kobanê'yi “şehit kent, savaşın sembolü kent” ilan etmesi ve Türkiye'yi “mutlaka sınırı açmaya” çağırması ardında Başbakan Manuel Valls da aynı çağrıyı yineledi.
İktidardaki Sosyalist Parti'nin Ulusal Meclis'teki Grup Başkanı Bruno Le Roux'nun Kobanê'ye ilişkin sorusuna yanıt veren Valls, “Bu Meclis'te güçlü bir şekilde söylemek istiyorum; bu kenti alarak bölgede stratejik bir kilidi kontrol etmek isteyen bir rakibe karşı Türkiye'nin tüm sorumluluklarına sahip çıkması ve kendisini dayatan tüm tedbirleri alması çağrısında bulunuyorum” dedi.
Valls, “Bunu yapmamız gerekiyor çünkü terörizme ve barbarlığa karşı bu mücadeleyi yürütüyoruz, bunu yapmamız gerekiyor çünkü bölgenin istikrarı aciliyet arzeden bir unsurdur, bunu Kürt dostlarımız için yapmamız gerekiyor” diye konuştu.
Mevcut durumda sadece Irak'ta angaje olan Fransa'nın Ankara'nın talebi olan “bir tampon bölge, bir güvenlik bölgesi” oluşturma fikrinde yana olduğunu da sözlerine ekleyen Valls, François Hollande'ın çağrısını da yineledi: “Harekete geçme pozisyonunda olan herkes bunu yapmalı, hemen, en kısa sürede.”
Valls, hava saldırılarının ritminin de arttırılması çağrısında bulundu.