Fransız Senatör: Tecride karşı cesur direnişin yanındayız

Fransa’nın Isere ili senatörü Guillaume Gontard tarafından KCDK-E Eş Başkanı Yüksel Koç’a gönderilen mektupta, tecride karşı direniş başta olmak üzere Kürt halkının Türk devletinin baskılarına karşı yürüttüğü mücadelenin yanında olunduğu mesajı verildi.

Senato İmar ve Sürdürülebilir Kalkınma Komisyonu başkan yardımcısı olan Fransız Komünist Partisi (PCF) üyesi Gontard, birçok sol partinin oluşturduğu Komünist, Cumhuriyetçi, Ekolojist ve Yurttaş Grubu (CRCE) üyesi.

DİRENİŞİ DESTEKLEDİĞİNİ VURGULADI

Gontard, mektubunda tecride karşı direnişin ‘cesurca’ olduğunun altını çizdi. Eylemcilerin 19 Şubat günü kendilerine gönderdikleri bir mektuba atıfta bulunan Fransız senatör Guillaume Gontard, kendisinin cezaevindeki tutsak milletvekillerinden Ferhat Encü’yü siyasi olarak sahiplendiğini hatırlattı. Kürtlerin sorunlarına duyarlı olduğunu ve HDP öncülüğünde Türkiye’de yürütülen ilerici mücadelenin yanında olduğunu yazan Gontard, Strasburg’da 17 Aralık’tan bu yana devam eden tecride karşı açlık grevi direnişini desteklediğini vurguladı.

“Kürt halkını davası için militanca, cesur ve dayanılması zor olan bu inisiyatifinize tüm desteğimi sunduğumu bildirmek isterim” diyen Fransız senatör, Kürt halkına yönelik tüm haksızlıkların son bulması gerektiğini söyledi.

ULUSLARARASI TOPLUMA ‘HAREKETE GEÇME’ ÇAĞRISI

Uluslararası topluma da seslenen Guillaume Gontard, şöyle dedi: “Kürt halkının temel haklarına yönelik ardı arkası gelmeyen ve haklı görülemez ihlaller bir an önce son bulmalıdır. Uluslararası toplum, derhal uluslararası sözleşmelere saygı temelinde tehlike altındaki halkların korunmasını sağlamak amacıyla acil önlemler almalıdır.”

FRANSIZ VE AVRUPA HÜKÜMETLERİNE SESLENDİ

Fransa ve diğer Avrupa ülkelerinin Türk devleti üzerinde oynayabilecekleri role dikkat çeken Gontard, Kürt halkına karşı hem Türkiye’de hem de Kürdistan’ın diğer parçalarındaki saldırılarının durdurulması gerektiğini dile getirdi. Gontard son olarak, daha demokratik bir işleyiş, tüm yurttaşların güvenliği ve Ortadoğu ülkelerindeki Kürtlere yönelik saldırıların durdurulmasını isteyen ve bu amaçla Avrupa ülkeleri hükümetlerinin Türkiye’ye baskı yapmasını amaçlayan tüm politik inisiyatiflerle birlikte olacağı mesajını verdi.