GÜNDEM 10 ŞUBAT 2020

10 Şubat 2020 gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

- Uluslararası komployu 21’inci yıldönümünde protesto etmek için birçok Avrupa kentinde düzenlenen uzun yürüyüşler takip edilecek.

- PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, Uluslararası Komplo’nun amaç ve planlarının geriletilip boşa çıkarıldığını fakat tümden yenilip tarihin çöp sepetine atılamadığını söyledi.

- Sınır kenti olan Van’da mülteci ölümlerinin sonu gelmiyor. Son bir yılda 50 mülteci donarak yaşamını yitirdi. İHD Van Şube Başkanı Murat Melet, 'güvenlik önlemleri'nin insan ölümlerine neden olduğunu söyledi.

- Türk devletinin faşist saldırılarına karşı HBDH güçleri olarak mücadele dolu bir yılı geride bıraktıklarını söyleyen HBDH yürütme komitesi üyesi Tekin Yoldaş ve DKP/ BÖG savaşçısı İmera Fera Yeşilgöz, faşist saldırıların amacına ulaşamadığını belirtti.

- Erdoğan’ın başarılı çok yönlü siyaseti(!) iki ateş arasında hangisini seçeceğine daha fazla karar vermek durumunda kalacak. Nihayetinde 15 Temmuz koalisyonu olan akp-mhp faşist baskı rejimini yıkacak olan öncü sarsıntılar şiddetini artırdı. Zeynep Korkmaz’ın analizi

- Verilere göre işçi sayısı azalıp işsizlik artsa da sendikalaşma eğilimi kriz döneminde arttı. Sendikalaşan işçiler ise sendikal bürokrasi ile gelecek kaygısı arasına sıkıştı. Roni Aram’ın dosyası