GÜNDEM 14 AĞUSTOS 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-YJA STAR komutanlarından Berfin Nurhak, Komutan Agit şahsında açığa çıkan yiğitlik çizgisinin, Eruh’tan Heftanin’e kendi kahramanlarını yaratmaya devam ettiğini söyledi.

-15 Ağustos Atılımı’nın 36. yıldönümüne ilişkin konuşan PKK Yürütme Komitesi üyesi Duran Kalkan, “37. yılında Agit çizgisinde 15 Ağustos Atılım ve zafer ruhuyla hareket ve halk olarak daha güçlü savaşıp, daha büyük kazanacağımızı belirtiyorum. 36 yıldır Mahsum Korkmaz komutasında bir öz savunma gücü, gerilla ordusu örgütlendirildi, tarihin en anlamlı gerilla savaşlarından birisi verildi, Agit yoldaş bu savaşta yaşadı. Bu savaş özgür Kürdistan’ı var etti bundan sonra da gelişecek, var olacak gerçeklik Özgür Kürdistan gerçekliğidir” dedi.

-Tarihleri boyunca ne Osmanlı ne de BAAS rejimiyle bütünleşmiş olan Dêrazorluların toplumsal yapısına en uygun model özerk yönetim, Türkiye ve rejimin hedefinde. Suikast ve kara propagandayla halk ile özerk yönetim karşı karşıya getirilmeye çalışılıyor.

-Gerilla, onurlu yaşamak kadar, topraklarını koruyarak şehadete ulaşmanın gururunu miras bırakır. Kahramanca sonsuzluğa yol alan Goran Goyî de bunlardan biriydi.

-ÖHD Ankara Şube Eşbaşkanı Şevin Kaya, hükümetin cezasızlık politikalarının eleştirerek, cezasızlığın adeta bir içtihat haline geldiğini kaydetti.

-Almanya’nın aile birleşimindeki dil bilme şartını ağır savaş ve kriz koşullarının olduğu ve neredeyse dil öğrenme imkanının olmadığı ülkeler için de dayatması dikkat çekiyor.