GÜNDEM 19 HAZİRAN 2018

19 Haziran 2018 Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-HPG gerillalarının işgalci Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarına karşı başlattığı devrimci hamle ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-24 Haziran seçimi ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Erdoğan'ın Kandil'i seçim propagandası olarak kullandığını belirten PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, "Erdoğan’ın şerefi varsa Kandil’e gelsin. Kandil’e gelmek kolay değil" dedi.

-Erdoğan'ın Kürt düşmanlığına dayalı ittifakının Kürt halkının onuruna dokunduğuna dikkat çeken Batman Milletvekili Başaran, "HDP’ye oy vermemişler bile kabullenemiyor. HDP’ye oy verecekler" dedi.

-HDP’nin İstanbul Milletvekili adaylarından Zeynel Özen, mevcut iktidardan dolayı Alevilerin can güvenliğinin olmadığını belirterek, Alevilerin mutlaka HDP’ye oy vereceğini söyledi.

-Seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ahmet Türk, "Suruç’ta insanları öldürdüler ve bunu seçime malzeme ediyorlar. Biliyoruz ki biz 7 Haziran’dan daha fazla oy alacağız" dedi.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan modern Türkiye tarihini değerlendirirken bir ayrıma gider. Bir iktidar kırılmaları tarihinden ibaret olan bu doksan yıllık ceberut devlet kafası, bugün biçim-öz değişimlerinden öteye gitmedi. İktidar el değiştirdi ama bundan zarar görenler genelde değişmedi. Başta Kürtler olmak üzere, diğer halklar, emekçiler, gençler ve kadınlar, yoksullar hep zarar gördü.