GÜNDEM 21 HAZİRAN 2018

21 Haziran 2018 Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-HPG gerillalarının işgalci Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarına karşı başlattığı devrimci hamle ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-24 Haziran seçimi ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Bütün iktidarların halklara zulüm ve baskı yaptığını belirten KJK Koordinasyon Üyesi Çiğdem Doğu, "AKP iktidarın temel farkı ise bütün bunları aynı zamanda meşrulaştırmasıdır" dedi.

-24 Haziran seçimlerine çok kısa bir zaman kala HDP, Amed’de yürüttüğü seçim kampanyasına hız vermiş durumda. Ayak basmadıkları yer kalmayan HDP’liler, kentteki coşkuyu arttırdı.

-80 yaşındaki Hacı Mehmet Genli, seçim çalışmalarına katılamadığını ama Demirtaş için dua ettiğini söylüyor. 82 yaşındaki Hamide Çakar ise ziyaretçilerini çalışmaya teşvik ediyor.

-Bab’ın Kefer Zixerê köyünde doğmuş. Kürt bir baba ve Arap bir annenin 7 çocuğundan biri Gülbahar. Bab'ın düzlüğünden Başûr'un zirvesine uzanan gerilla Gülbahar, doğru karar verdiğinden emin.

-Engellilerin her seçimde oy için kullanıldıklarına vurgu yapan Engelli Hakları Forumu, seçimden seçime hatırlanan engellilerin oy makinesi olmadığını belirtti.