GÜNDEM 22 TEMMUZ 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Mısır Dışişleri Bakanı eski Yardımcısı Cemal Eldin Beyyuni, ülkelerinin Libya'daki gelişmelere seyirci kalamayacağını belirtti, "Türk devleti çok ahlaksız ve amacı işgal" dedi.

-Rojava Devrimi sürecini takip eden gazetecilerden Berîtan Sarya, "Kuzey-Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi’nin statüsü kabul edilirse çok daha büyük gelişmeler yaşanacak" dedi. Sarya, statü kabul edilmeden DAİŞ'in temizlenemeyeceğine de dikkat çekti.

-HDP, "Demokrasi Buluşmaları" kapsamında çalışmalarını sürdürürken, Demokrasi Buluşmaları Emek Komisyonu'ndan sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı Şaziye Köse, işçi ve emekçilerin, Demokrasi İttifakı'ndaki önemine dikkat çekti.

-CDK-S, Kürdistan'ı 4 parçaya bölen Lozan Antlaşması'nın yıldönümü olan 23-24 Temmuz tarihlerinde yapılacak protesto eylemlerine katılım çağrısında bulundu.

-Hakkari’nin tüm dağlarına ve vadilerine karakol ve HES yapan AKP, Hakkari Belediyesinin gasp edilmesi ile birlikte, şehir merkezini harabeye çevirdi.

-Kolombiya’da ordu ile gerillalar arasındaki çatışmalar yoğunlaşırken, onlarca askerin bulunduğu bir helikopterin düştüğü öğrenildi.

-Nüfus artışının en yoğun olduğu kıta olan Afrika’daki tarımsal alanlar için ormanlık alanların yok edilmesi pratiği de diğer kıtaları geride bırakıyor.

-Her üç günde bir kadının uğradığı şiddet nedeniyle hayatını kaybettiği Fransa’da artık doktorlar da tehlike durumunda ‘mesleki sır’ tutmak zorunda kalmayacaklar.