GÜNDEM 23 EKİM 2019

23 Ekim gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok ülke ve kentinde Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto eylemleri takip edilecek.

-Türk devletinin Rojava'ya yönelik işgal saldırılarına tepki gösteren Kadınlar Rojava’yı Savunuyor kampanyasının Yürütücü Komitesi, Türk devleti ve çetelerinin yeni katliamlar gerçekleştirmek için hazırlık içerisinde olduğuna dikkat çekti.

-AKP’nin amacının, Kürt halkının tüm kazanımlarını yok etmek olduğunu belirten HDP vekili Muazzez Orhan, kayyum gaspı ve Rojava saldırısının imha ve inkar politikalarının bir devamı olduğunu söyledi.

- Dört parça Kürdistan’dan arkadaş vardı. Gerilla, tüm Kürdistan'ı görebildiğiniz yerdir. Her gün dolu dolu anılarla geçiyor...

-ABD Başkanı Donald Trump’ın görevden azil süreci sürerken, Kongre’nin dinlediği bir diplomatın Ukrayna konusunda Demokrat Parti tarafından ortaya atılan iddiaların doğruluğunu teyit ettiği bildiriliyor.

-Bolivya’da başkanlık seçimlerinin ilk turu sonrası ‘hile’ iddiaları gündeme otururken, sağcı aday Carlos Mesa yanlıları büyük gösteriler düzenliyor