GÜNDEM 8 EKİM 2019

8 Ekim gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kuzey Suriye sınır bölgelerinde Türkiye’nin saldırı hazırlıkları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türkiye ve Kürdistan’da kayyumlara karşı geliştirilen eylemler ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından İbrahim Bilmez, 9 Ekim Komplosu’nun İmralı tecridi ve Kürt meselesinin çözümsüzlüğüyle sürdüğünü vurguladı.

-Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ni devralan 381’inci hafta nöbetçileri, 9 Ekim Uluslararası Komplosu’nun halen devam ettiğini vurgularken, buna karşı direnişin büyütülmesi çağrısı yaptı.

-9 Ekim 1998 Uluslararası Komplosu’nun yıldönümüne ilişkin yazılı bir açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, “1998 yılında Özgürlük Hareketimiz karşısında yıkılma noktasına gelen soykırımcı sömürgecilik uluslararası ve bölgesel gericiliğe dayanarak Özgürlük Hareketimize yönelik bir komplo gerçekleştirmişti. AKP-MHP şahsında soykırımcı sömürgecilik bugün de yıkılma noktasına gelmiştir” dedi.

-ABD’nin Bingazi Konsolosluğu saldırısında yer alan DAİŞ’li Yunus Emre Sakarya, Libya’dan AKP destekli Ensar Şeria’nın hazırlattığı resmi pasaportlarla çıkıp Türkiye üzerinden Suriye’ye geçtiklerini söyledi.

-2012-2013 yıllarında Erdoğan'ın Suriye'yi işgal rüyasını gördüğü ilk yer olan Serêkaniyê'de bu rüyanın onun için nasıl kabusa döndüğünü o günün direnişçisi Îbrahim Sîno anlattı.

-6. Arjen Arî Şiir Yarışmasının bu yıl ki ödülünü alan genç şair Miradê Mirada, "Arjen'i okuyarak ülkemizi ve dağlarımızı tanıyabiliriz. Arjen Arî her zaman öncümüz olacaktır" dedi.

-Gezi Şehit ve Gazileri Platformu Sözcüsü Volkan Kesanbilici, AKP iktidarının, Gezi Direnişi’ni yenilgilerden biri olarak gördüğü için hesaplaşmaya çalıştığını, cezalandırmak ve muhaliflere göz dağı vermek istediğini söyledi.

-Aylardır yoksulluğa ve hüküm süren askeri cuntaya karşı kadınlar öncülüğünde gösterilerin sürdüğü Sudan’ın Darfur bölgesinde kadınlara yönelik cinsel şiddetin boyutları oldukça yüksek.

-Mülteci sayısının arttığı gerekçesiyle göç tartışmasının parlamentoya taşındığı Fransa’da özellikle ekonomik göçlerin kotalandırılması tartışılıyor.