GÜNDEM 1 ARALIK 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

AB’nin Erdoğan’a “devrin bitiyor” mesajı verdiğini söyleyen akademisyen Yasin Sunca, eksenin bu pazarlığın son aşamasında şekilleneceğine dikkat çekiyor. 

Bolu F Tipi Cezaevi’nde bulunan hasta tutsak Ali Gülmez, cezaevi idaresinin mafya ve ülkücü mahkumlarla işbirliğine dikkat çekerken, Covid-19’a yakalanan ve hastanede yatan ağabeyi ile telefonla görüşmesine izin verilmediğini aktardı.

Serêkaniyê direnişinde şehit düşen Alman devrimci Konstantin Gedig'in (Andok Cotkar) ailesinin Kiel’in Samsun ve Hatay ile kardeş şehir projesinden çıkması için yaptıkları girişim belediye meclisince red edildi.

Serxwebûn gazetesinin 467'nci sayısı okurlarıyla buluştu. Bu sayıda 42. yıldönümü dolayısıyla PKK, birçok boyutuyla ele alınıyor.

Kadın gazetesi Newaya Jin'ın Aralık Sayısı okurla buluştu. Dikkatleri 2020 yılı kadın gündemlerine çeken gazete, TJK-E’nin 25 Kasım’da startını verdiği 'Diktatörün yargılanması için 100 Neden' kampanyasını manşete taşıdı. 

KCDK-E, ATİK, Partizan, Yeşil Sol Parti ve SYKP'nin de aralarında bulunduğu 24 kurum, kuruluş ve parti Hindistan'daki tutsak Dr. G. N. Saibaba'nın serbest bırakılması için uluslararası imza kampanyası başlattı.

AB ülkelerinin yasadışı yollarla gelen ve başvuruları reddedilen kişileri daha hızlı sınırdışı etmesi için baskılar artıyor.

Her yıl milyonlarca kişinin sağlığını tehlikeye atan hava kirliliğine dair İngiltere’deki bir soruşturma, bir ilk olma niteliğinde. 

Tüm Dünya’nın Covid-19 salgınına odaklandığı bir ortamda sıtma hastalığı, çoğunluğu Afrika’da olmak üzere en az 400 bin kişinin yaşamını yitirmesine neden oluyor.