GÜNDEM 10 AĞUSTOS 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-15 Ağustos Atılımı’nın “karanlıkta çakılmış bir kıvılcım” olduğunu belirten HSM Karargah Komutanı Murat Karayılan, “Bu, giderek devrimsel perspektife dönüşmüştür. 15 Ağustos’la sadece kölelik zincirleri kırılmamış, düşünsel, siyasal ve sosyal bir devrimi de yaşatmıştır” diye konuştu.  

- Eylemimiz amacına ulaşmış, içte ve dışta son derece muazzam yankılar uyandırmış, halkımıza büyük güven, dostlarımıza sevinç vermiş; sömürgeciliği ve reformizmi kahretmiştir. -Mahsum Korkmaz’ın kaleminden -1

- 15 Ağustos Atılımı'nın Kürt halkı için yeni bir yaşam yarattığını belirten YJA Star gerillaları Ararat Nûda ve Koçerîn Demhat, Zap, Avaşîn ve Metîna alanlarında yürütülen ruhun 15 Ağustos ruhu olduğunu vurguladı.

- HDP Alevi Masası’ndan Sevgi Kişin Sazan, Alevi kurum ve ibadethanelerine saldırıların, tesadüf olmadığını ve ciddiye alınması gerektiğini söyledi.

- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, derdimiz sadece Suriyelilerin canını korumak değil, sınırlarımız ve sınırlarımızda Kürt devleti kurdurmamak demişti.  HDP’li Murat Çepni, bu sözlere karşı asıl niyetlerini açık ettiklerini ifade etti.

– Sadr Ailesi, Şii mücadele geleneğindeki tarihi birikimi; Irak, İran ve Lübnan’daki toplumsal karşılığıyla güçlüdür. Ailenin tarihi ve kollarının siyasi konumlanışı, günümüz için de önemli ipuçları veriyor.