GÜNDEM 10 KASIM 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

Değişimin mümkün olduğunu; muhalefet güçlerinin temel sorunların çözmek için yan yana gelip öncülük etmesi gerektiğini belirten tutsak siyasetçi Sebahat Tuncel, “Sadece itiraz etmek yetmez, itirazı da örgütlemek lazım” dedi.

Kürtler arasında bir savaşın çıkması için türlü oyunlar oynandığına dikkat çeken TJA aktivisti, Zelal Bilgin, " Kürdün, Kürt kanı dökmesinden daha büyük bir acı yoktur" diyerek herkesi savaş dilinden uzak durmaya çağırdı.

Zilan Deresi’ne HES yapımının durdurulması talebiyle açılan dava reddedildi. Mahkeme, HES yapımını hukuka uygun buldu.

Almanya’nın en büyük eyaleti NRW’nin İçişleri Bakanlığı, Türk milliyetçilerinin Erdoğan rejimi muhalifi kesimlere dönük şiddete başvurabileceğini bildirdi.

Bir ceviz hikayesi... Sessiz ama bir o kadar tarihi bir zemine sahip ceviz ağaçlarına yaslanıyor köylüler. Her birinin bir adı ve cinsi var. Genellikle tarlaların başlarında ve çetinliğine göre de isim almışlar.

Ermenistan Başkanı, Yukarı Karabağ'daki çatışmalara son vermek için "acılı" bir anlaşma imzaladıklarını açıkladı. Rusya Devlet Başkanı, bölgeye "barış güçlerinin" konuşlandırılacağını bildirdi.

Fransa’nın, radikal İslamcı örgütleri kışkırtma ve Doğu Akdeniz’de gerginlik politikasına devam eden Türkiye’ye karşı Gümrük Birliği’ni sonlandırmayı planladığı iddia edildi.

Avrupa Birliği (AB), üye ülkelerdeki camilerde görev yapacak imamların eğitimi için bir enstitü kurulmasının gerekliliğinde ısrar ediyor.

Avrupa Parlamentosu (AP) ve AB Konseyi, askeri amaçlarla da kullanılabilen teknolojik ürünlerin satışının zorlaştırılması konusunda anlaşmaya vardı.