GÜNDEM 10 MAYIS 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-Türk devletinin Medya Savunma Alanları’ndan Metina, Zap ve Avaşin’e yönelik düzenlediği işgal saldırıları takip edilecek.

-Fransa’nın Strasbourg kentinde dokuzuncu yılında Kürt halkı ve dostlarının gruplar şeklinde sürdürdüğü Özgürlük Nöbeti’ni Almanya’nın Essen kentinden gelen yeni grup devraldı.

-TJK-E, 12 Mayıs’ta Avrupa’nın birçok merkezinde “İşbirliğe son, Önder Apo’yu özgürleştirme zamanı” hamlesinde eylemler düzenleyecek.

-Kürt Halk Önderi’nin özellikle Osman Sebrî, Mele Evdilayê Timoqî ve İbrahim Ehmed ile dostluğu derindi. Abdullah Öcalan’ın bu isimlerle yaptığı diyaloglar Kürdistan’ın yakın tarihindeki kritik olayların aydınlanmasına da yardımcı olacaktı.

-TJK-E ve KCDK çağrısı ile Fransa’nın Strasbourg kentinde Kürtler ve dostları, 12 Mayıs’tan itibaren düzenleyecekleri oturma eylemleriyle tecridi, işgali ve ABD’nin Kürt Özgürlük Hareketi öncü kadrolarına ilişkin aldığı kararı protesto edecek.

-Türk devletinin Avaşîn, Zap ve Metîna’ya dönük işgal saldırısını hezimete uğratmak için Kürdistan özgürlük gerillanın başlattığı hamlelere ilişkin konuşan YJA Star Garê direnişini esas alacaklarını belirttiler.

-Almanya’da doğup büyüyen Fatma Yağmur, PKK ile erken yaşta tanıştı; Sakine Cansız (Sara) ile buluşması, aktifleştirdi. Cansız’ın şehadetinden sonra Kürdistan dağlarına gitti. Kısa süre kalıp şehit düştüğü Cilo’da iz bırakmayı bildi.

-2 milyon tekstil işçisinin büyük çoğunluğu sendikasız, güvencesiz ve kayıt dışı olarak salgın koşullarında da çalışıyor. Arık işçilerin büyük bölümü Kürt ve göçmenlerden oluşuyor.

-Dünyanın farklı bölgelerinde ataları köle olan insanlar, devletten günümüzde hala etkilerini yaşadıkları gerekçesiyle düzeltme istiyor.