GÜNDEM 10 OCAK 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Alaattin Tuğluk, kardeşi Aysel Tuğluk’un cezaevi koşullarında iyileşemeyeceğini vurgulayarak, “Artık kitap bile okuyamıyor, televizyon izleyemiyor. Saatlerce yatağın üzerinde kilitlenip kalıyor. Tedavi olması şart” dedi.

- İran devletinin 30 yıl hapse çarptırdığı Kürt siyasi tutsak Ebdulmutalib Ehmediyan kamuoyuna ve evrensel insan hakları kurumlarına yaptığı çağrıda, Türkiye zindanlarında yaşatılan haksızlıklara karşı sessiz kalmamalarını ve ahlaki ve insani görevlerini yerine getirmelerini istedi.

- Deniz Poyraz’ın katledilmesi ve İstanbul Bahçelievler ilçe binasına yapılan silahlı saldırının devletten bağımsız düşünülemeyeceğini ifade eden HDP’li Hüseyin Gökova, saldırılar karşısında direniş manzumesi yazacaklarını kaydetti.

-Kazakistan'da baskı yoğunlaşıyor. Bağımsız olarak doğrulanamayan bir hükümet kaydına göre, ayaklanmalar yaklaşık 6 bin tutuklama ile 160'tan fazla can aldı.

-New York'ta bir binada çıkan yangında 9'u çocuk en az 19 kişi öldü. Belediye başkanı bunu şehrin “tarihin en kötü yangınlarından” biri olarak değerlendirdi.