GÜNDEM 11 ARALIK 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- 10 Aralık Dünya Abdullah Öcalan’a Özgürlük Günü dolayısıyla bugün Kürdistan ve Avrupa’nın birçok kentinde yürüyüş ve mitingler düzenlenecek.

- Strasbourg'da 1 Aralık'ta “Özgürlük kazanacaktır; Abdullah Öcalan için harekete geç” başlayan eyleme Hollanda'dan katılan Kürdistanlı gençler, TC faşizmini her alanda teşhir edeceklerini belirtti.

- Kandıra Cezaevi’nde şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Garibe Gezer’i haklarını çok iyi bilen ve biat etmeyen bir kadın olarak anlatan avukatı İHD Eşbaşkanı Eren Keskin, “İntihar veya cinayet, Garibe’nin ölümünden cezaevi idaresi sorumludur” dedi.

- Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Dış İlişkiler Dairesi Eşbaşkanı Ebdulkerim Omer, DAİŞ'lilerin yargılanması ve kamplarla ilgili uluslararası güçlerin sorumluluk almadığını belirtti; "Durum çok ciddi" diye uyardı.

-2021 yılında Van’da hak ihlallerinin artarak devam ettiğini belirten İHD Van Şube Başkanı Avukat Mehmet Karataş; yaklaşık 6 yıldır süren eylem yasağının sadece demokratik çoğulcu siyasi partilere, STK’lere ve sendikalara uygulandığını söyledi.

- Avrupa gençlik hareketleri TCŞ ve TekoJIN, 13-15 Aralık tarihleri arasında Fransa'nın başkenti Paris'te yapılacak uzun yürüyüşe katılım çağrısı yaptı.

-Resmi Gazete’de yayınlanan Orman Kanunu’ndaki değişiklik, bir yandan ormanlık alanları yok etmeyi garantilerken diğer yandan ‘zehirli atık’ depolanması ile Türkiye’nin Avrupa’nın çöplüğü olması yolunda hukuki adımlar atıyor.