GÜNDEM 11 KASIM 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

Torba yasa ile geçen maden kanun teklifi, doğa talanını artıracağı gibi köylülerin arazi ve meralarına “kamu yararı” denilerek mahkeme engeli de olmaksızın el konulacak.

Kobanê'de elinde silahıyla direnen ve şimdi de kalemiyle o büyük savaşı yeni nesillere aktarma görevi üstlenen Kobanê savaşı komutanlarından Meryem Kobanê, "Direnenler meçhul asker olarak kalmamalıydı" diyor. 

Avrupa’daki terör saldırılarının ardından yeniden gündeme gelen ithal imamlara karşı Almanya harekete geçti. Alman İçişleri Bakanı Seehofer’in yeni planına göre mümkün olduğunca Türkiye’den imamlarını gelişini engellemek.

Son bir aydır birçok DAİŞ bağlantılı çetelerin saldırılarının olduğu Fransa, Avusturya ile birlikte AB çapında göç ve Schengen serbest dolaşım bölgesi konularının öne çıktığı yeni önlemler için bastırıyor.

Avrupa Konseyi (AK) tarafından yayınlanan son araştırmaya göre, salgın nedeniyle birçok Avrupa ülkesinde cezaevlerindeki mahkûm ve tutukluların sayısı azalırken, kimilerinde kısmi artış söz konusu.