GÜNDEM 12 KASIM 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

Kürt Halk Önderi Öcalan'a uygulanan tecridin Kürt sorunundan bağımsız olmadığını belirten Av. Mesut Beştaş, tecridin sona ermesi için AB ve uluslararası kurumların biran önce devreye girmesi gerektiğini vurguladı.

Duholê Hal Meclisi Eşbaşkanı Salih Êzdin Xelo, KDP’nin 1972’de ve 2014’te Şengal’e ihanet ettiğini ve bugünkü saldırılarla da sürdürdüğünü belirterek, “Hangi yüzle Şengal’e gelmek istiyor?” diye sordu.

26 Kasım günü 27. yılını dolduracak olan Almanya’daki PKK yasağının Kürtlere ve Alman demokrasisine verdiği zararlar online yapılacak üç ayrı panelde tartışılacak.

Efrîn’de işgalcileri yerleştirmek için çalışma yürüten Alman Welt Hunger Hilfe Örgütüne karşı 28 hukuk örgütü ortak bir protesto metni yayınladı. Tepkilerin büyümesi üzerine örgüt, çalışmalarını durdurduğunu bildirdi.

Êzidî Kürtlere yönelik insanlığa karşı suç işlemekle suçlanan DAİŞ'li bir çete mensubu daha Almanya’da yargılanacak.

BM gözetiminde Tunus’ta yapılan müzakereler sonucunda Libya’da 18 ay içinde seçimlerin yapılması konusunda anlaşma sağlandı. 

Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu'na (UNICEF) göre Eta kasırgası geçen hafta Orta Amerika'da 1,2 milyonu aşkın çocuğun hayatını altüst etti.

BM yetkilileri, iç savaşla birlikte dünyanın en ağır insanlık krizinin yaşandığı Yemen için milyarlarca dolarlık desteğe ihtiyaç olduğunu duyurdular.