GÜNDEM 12 OCAK 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Botan, Serhildan ve Zinarîn, direnişin komutanlarıydı. Girê Sor direniş tapınağını kale yapan, onların azmi, Apocu ruhu ve yoldaşlığıydı. 2. Bölüm

- Türk devletinin saldırıları altındaki köylerden Cirin ve Serzûrî’nin sakinleri, Türk devletinin hiçbir saldırısının, topraklarından koparmaya yetmeyeceğini söyledi.

- Aylardır aralıksız bir şekilde Medya Savunma Alanlarına saldıran Türk devletinin gerilla direnişini kıramadığını söyleyen YJA Star'lı Rûken Serhed, "Gerilla karşısında kaybeden Türk devleti çok daha büyük çıkmazlara girecek" dedi.

-Avrupa’da yaşayan Kürt halkının kararlılıkla sürdürdüğü nöbet eylemi 10. yılında devam ediyor. Kürt halkının önderliklerinin özgürlüğü için kesintisiz sürdürdüğü Özgürlük Nöbeti’ni, yeni haftasında Norveç’ten gelen grup devraldı. 

-Van’da son 5 yıldır açılan 13 aşiret derneğinin arkasında KDP, TRT 6 ve AKP’liler var. Van Valiliğinin finanse ettiği aşiret derneklerinin temel amacı; 'ailecilik, kabilecilik ve aşiretçilik' olgusunu geliştirerek HDP’yi zayıflatmak.