GÜNDEM 13 AĞUSTOS 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, 15 Ağustos Hamlesi’nin 39. yılında AKP-MHP faşizmini tamamen yıkarak İmralı tecridinin kırılması, Kürdistan’ın özgürleşmesi, Türkiye ve Ortadoğu’nun demokratikleşmesi için herkesi zafer çizgisinde mücadele etmeye çağırdı.

- Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Bölgesi, 1 Haziran 2022’de yeni işgal saldırı tehditleri ardından geçen iki buçuk aydan bu yana 1420 kez Türk devletinin saldırısına uğradı. Yılın ilk yedi buçuk ayında 33 kişi şehit düştü, onlarcası yaralandı.  

- İşgale karşı direnişlerini daha da büyüteceklerini vurgulayan gerillalar, “Türk devleti gücünü ve inancını tekniğe bağlamış ama gerillaların Rêber Apo'nun felsefesi ve Zîlanların, Bêrîtanların, Egîdlerin ruhu ile direndiğini unutuyor” dedi.

- Yazar Ayşe Düzkan, Aysel Tuğluk ve hasta tutsaklara düşmanlık yapıldığını, hukukun dışında bir cezalandırmaya gidildiğini belirterek, ölüme mahkum edildiklerini söyledi.

- Uluslararası Kürt Dayanışma Kolektifi, Türk saldırganlığının durdurulması için NATO ve ilgili kurumlar üzerinde kamuoyu baskısı oluşturmaya çalışacaklarını söyledi.

- Suvar İdlib Tugayı Komutanı Ala Şaban Hamiço, İdlib’in bugün Erdoğan’ın kontrolündeki grupların işgali altında olduğunu belirterek, İdlib’in çocukları olarak mutlaka kurtaracaklarını söyledi.

-KODAR Yürütme Konseyi Üyesi Rêzan Cavîd'in yıllarca ülkesi ve halkı için mücadele ettiğini söyleyen şehit Zanyar Muradî'nin annesi Emîne Muradî, "Heval Rêzan hem benim hem de Kürt halkının komutanıydı" dedi. 

- AKP’li Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan marketlere gıda ürünlerinde indirim talimatı verdi ama AKP İlçe Başkanı tam tersini yaparak fiyat yükseltti. AKP’li Başkan, kendisine ait markette raf etiketinde düşük gösterdiği fiyatları kasa fişinde yükseltiyor.