GÜNDEM 13 EKİM 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Gerilla direnişini kıramayan Türk devletinin kimyasal gaz kullandığını söyleyen Halk Savunma Merkezi Karargah komutanlarından Amed Malazgirt, "Türk devletinin saldırılarında şehit düşen arkadaşlar PKK'nin direniş ruhunu dosta düşmana gösterdiler" dedi.

- Onur Direnişinin 5’inci günü: Savaşı durdurma çağrısı yapmak için sabah saatlerinde yola koyulmuşlardı. Serêkaniyê’ye ulaştıklarında Türk savaş uçaklarının hedefi oldular. Aralarında gazeteciler ve insan hakları kuruluşlarının üyeleri de vardı. Konvoy, 12 şehit 74 yaralı verdi.

- Kuzey-Doğu Suriye’ye 9 Ekim 2019’da başlatılan saldırıları yakından takip eden gazeteci Ruken Cemal, Türk medyasının işgal saldırıları sürecindeki faaliyetlerine dikkat çekti.

- TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu meclis Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerine faizin kurdaki yükselişe doğrudan etkisi olmadığını söylese de ekonomist Mustafa Sönmez, ekonomik krizde hem faizin, hem kurun hem de enflasyonun belirleyici olduğunu vurguluyor. Sönmez ayrıca 2022’de de bu etkilerin devam edeceğini söylüyor.

-HDP’li Garo Paylan, halkın taleplerini dinlemek üzere buluşmalar gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “Taleplerin meclisteki bütçe yasasında gerçekleşmesi için de mücadelemizi mecliste büyüteceğiz” dedi. 

-Yaklaşık 10 yıl sonra, gökyüzünde ömrümüz boyunca bir kez karşılaşacağımız bir olay gerçekleşecek. Şimdiye kadar görülen en büyük kuyruklu yıldızlardan biri güneş sistemimizden geçecek.

-Yıllar boyunca, üçlü negatif meme kanseri, çok az tedavi umuduyla agresif olarak algılandı, ancak daha umut verici tedavi seçenekleri geliştikçe bu düşünce değişiyor gibi görünüyor.