GÜNDEM 13 HAZİRAN 2021

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

-Türk ordusu ve KDP’nin Metina alanında başlattığı işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Türk devletinin Güney Kürdistan’a düzenlediği işgal saldırılarını Fransa Dışişleri Bakanlığı’na soran senatör Pierre Laurent’a, Fransız yetkililer Kürtsüz yanıt verdi.

-Mezopotamya İnançlar Platformu yaptığı açıklamada, Türk devletinin işgal saldırılarına dikkat çekmek amacıyla Başur'a gitmek isteyen barış heyeti üyelerinin Hewlêr havaalanında gözaltına alınmasının tarihi bir hata olduğunu belirtti.

-Britanya’da Kürtler ve dostları, Britanya milletvekillerine yüzlerce mektup göndererek, katliam ve işgalci Türk devletine karşı ‘Silah ambargosu’ ve sert tavır takınma talebinde bulundu.

-Peşmergelerin Türk devletinin oyununa gelmemesi gerektiğini vurgulayan Süleymaniyeli YPJ savaşçısı Berivan Kürdistan, "Güney halkımız Türk işgalci devletinin saldırılarına boyun eğmemelidir" dedi.

-23 Nisan'dan bu yana Türk devletinin saldırıları altında olan Medya Savunma Alanları'nda HPG ve YJA Star gerillaları verdikleri direniş ile Kürdistan dağlarında tarihi destanlar yazıyorlar.

-Maxmurluların Türk devletinin baskısından dolayı topraklarını terk etmek zorunda kaldığını belirten HDP Amed İl Eşbaşkanı Zeyat Ceylan, "Maxmur halkı onursuzluğu kabul etmediği için sürekli saldırılara maruz kalıyor" dedi.