GÜNDEM 13 OCAK 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Almanya'da günlük yayınlanan Junge Welt gazetesinin bugünkü sayısında İngiliz sendikalarının “Vakit geldi: Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a barış” kampanyasının tam sayfa çağrısı yayınlandı.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Güney Afrikalı KHRAG ve COSATU örgütlerinin başlattığı kampanyaya ELDH, New World Summit ile AIDL de katıldığını açıkladı.

-HPG komutanlarından Baran Farqîn, açlık grevi eylemini sürdüren PKK ve PAJK’lı tutsakların, halka ve gerillaya da büyük moral verdiğini söyledi.

-HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, asıl rakibinin HDP olduğunu bilen ve gücünün farkında olan iktidarın, bu korku ve düşmanlıkla saldırı yöntemleri geliştirdiğini söyledi.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecride tepki gösteren HDP vekili Necdet İpekyüz, "Türkiye'de tecrit işkence sistemine dönüşmüş durumda. İmralı'da 22 yıldır devam ediyor" dedi.

-Silopi’de 4 Ocak 2016’da katledilen Sêvê Demir, Pakize Nayır ve Fatma Uyar ile aynı alanda çalışma yürüten Kezban Kuday, “Onlar, halkın zihnine üç devrimci kadın olarak yerleşti" dedi.

-Çaldıran depremin ardından yer altında oluşan karbondioksit gazı, Beyazıt Mahallesi sakinlerinin sağlığını tehdit eder boyutlara ulaştı.

-İrlanda’da 1920-1990 yılları arasında “bekar anneler ve çocukları” için Katolik kilise tarafından yönetilen evlerde 9 bin çocuğun öldüğü ya da öldürüldüğü ortaya çıktı.