GÜNDEM 13 TEMMUZ 2021

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk ordusu ve KDP’nin Metina alanında başlattığı işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Amed’e gidişinin nedenlerini irdeleyen PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, “Belli ki Biden biraz sıkıştırmış. Ciddi biçimde uyarmış. Bu, Erdoğan'ın kendi gidişi değil” dedi.

-Hatice Altun, Apocuların Hatice Anası, 13 Temmuz 2014’te sürgünde olduğu Almanya’nın Köln kentinde hayatını kaybetti. Bugün Hatice Ana’nın ölüm yıldönümü. Apocu Hareketin doğuşuna tanıklık eden Hatice Ana, Önder Apo’dan Haki Karer’e; Mazlum Doğan’dan, Kemal Pir, Doğan Kılıçkaya, Hayri Durmuş, Ali Haydar Kaytan ve Cemil Bayık’a kadar hareketin birçok öncü kadrosuna evinin kapısını açtı, onlara analık yaptı, büyük emek verdi.

-YJA Star Komutanlarından Melsa Muş: Nasıl ki bin yıllar önce bu coğrafyada devrim düzeyinde bir özgürlük mücadelesi yürütüldüyse, bugün aynı gerçeklik bu coğrafyanın çocukları şahsında en üst düzeyde yürütülüyor.

-Cenga Xabur direnişinde yer alan HPG gerillası Dijraber Amed, bölgede yürütülen savaşın ve direnişin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın felsefesi ile zirveye ulaştığını ifade etti.

-Rojava’ya 2019’da kaçak yollarla geçen KDP’nin eski yöneticilerinden İsmail Ali İsmail, Türk işgali tamamlanırsa Başûr’un statüsünün de kalmayacağı uyarısında bulundu.

-14 Temmuz direnişine ilişkin konuşan YJA Star gerillası Mizgin Amed, açlık grevindeki tutsakların durumuna dikkat çekerek direniş geleneğinin devam ettiğini ve bunun kendileri için bir güç kaynağı olduğunu söyledi.

-Suruç Aileleri İnisiyatifi’nden Yasemin Boyraz, kendisi göremese de bu ülkeye bir gün adaletin geleceğine inandığını söyleyerek, "33’lerin düşü yalnız kalmayacak" dedi.