GÜNDEM 14 MAYIS 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-Türk devletinin Medya Savunma Alanları’ndan Metina, Zap ve Avaşin’e yönelik düzenlediği işgal saldırıları takip edilecek.

-TJK-E ve KCDK-E’nin Fransa’nın Strasbourg kentinde “İşgale ve soykırıma karşı her yer Avaşin, Zap, Metina. Dem dema Azadiye" şiarı ile düzenlediği oturma eylem itakip edilecek.

-Suriye’nin genelinde aşıları eşit şekilde dağıtması gereken WHO’nun ilk olarak aşıları Türk devletinin işgal ettiği bölgelerde verdiği ortaya çıktı. WHO’nun Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi için verdiği aşı sözünü ise yerine getirmediği öğrenildi.

-Türk devletinin saldırılarına karşı tüm Kürt ve demokrasi güçlerinin birleşmesi gerektiğini Ruken, "Birlik olunmazsa savaş herkesi yakar. Bu nedenle demokratik çevrelerin operasyonlara karşı tutum almaları gerekiyor" dedi.

-HPG ve YJA Star gerillalarının Türk devletine ağır darbeler vurduğunu söyleyen YJA Starlı Jiyan Rojevin, "Düşman ne yaparsa yapsın alanlarımıza kolaylıkla yerleşemez. İlerlemek isterse büyük bir direnişle karşılaşacaktır" dedi.

-Gazeteci Celal Başlangıç, Saray iktidarının kurduğu çarpık ilişkinin, yasa dışı çeteleşmiş bir devlet yapısını ortaya çıkardığını belirterek, Kürt sorunu çözülmeden bütün kirliliğin süreceğini söyledi.

-Açlık Grevleri İzleme Komisyonu’ndan Mehmet Acettin, tutsakların tecridin kaldırılmasını istediklerini belirterek, “Bu meşru talep karşılanmadan açlık grevini sonlandırmamakta kararlılar” dedi.

-Askeri cuntanın aylardır baskı altında tuttuğu Myanmar’da din insanları arasındaki bölünme de demokrasiye geçişi zorlaştırıyor

-Azerbaycan’ın Ermenistan ile ateşkesi ihlal ederek toprak işgaline başlamasına karşı Fransa’dan ‘geri çekilme’ çağrısı gelirken, ABD ise durumu yakından takip ettiklerini duyurdu.

-Kolombiya’da haftalardır hükümete karşı direnen halk, onlarca kişiyi katleden polisin de reforme edilmesini istiyor.