GÜNDEM 15 MART 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- DEM Parti’nin 31 Mart yerel seçim kampanyası takip edilecek.

- DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Murat Çepni, İstanbul’u çok dilli bir kent haline getireceklerini ve Kürtçenin kamunun her alanında kullanılacağını söyledi.

- KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, 16 Mart 1988 Halepçe Katliamı’nın yıldönümü vesilesiyle yayınladığı yazılı bir açıklamayla Halepçe şehitlerini andı.

- Kopenhag eski Belediye Başkanı Villo Sigurdsson, Kürt Halk Önderi üzerindeki tecridin, uluslararası hukuk, sözleşme ve kurallara aykırı olduğunu belirterek, böyle devam edemeyeceğini söyledi.

- Ağır hasta olmasına rağmen Buca Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne sürgün edilen ve tek kişilik hücrede tutulan Mehmet Erbey’in, sürekli ağır tecrit altında olduğu baskı ve işkenceye maruz kaldığı belirtiliyor.

- Dengbêjî kültürünü sürdürmek ve Hozan Mizgîn, Hozan Sefkan, Hozan Serhat, Hozan Argeş, Delîla ve Viyan Peyman’ın izinden yürümek isteyen şehit İbrahim Sarı için sanat çalışmaları, yaşamının bir parçasıydı.

- Sanat tutkusunu çocuklara aktararak yeni sanatçıların yetişmesine katkı sağlayan ressam Roder Îbrahîm, beslendiği kökleriyle sanatını harmanlıyor, Kürt kültürünü ve tarihini tanıtmayı hedefliyor.