GÜNDEM 15 MAYIS 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-Türk devletinin Medya Savunma Alanları’ndan Metina, Zap ve Avaşin’e yönelik düzenlediği işgal saldırıları takip edilecek.

-Medya Savunma Alanlarına saldıran Türk devletinin gerilla direnişi karşısında ilerleyemediğini söyleyen HSM Karargah Komutanı Murat Karayılan, "Türk devleti tıkandığı yerlerde kimyasal silah kullanıyor" dedi.

-Kürtlerin, Kürt olarak yaşamaya devam etme ya da dayatılan kimliği kabul etme konusunda karar vermesi gerektiğini kaydeden Kürt PEN Eşbaşkanı Sami Tan, “Dilimiz ve kültürümüz için sorumluluk üstlenmeliyiz” dedi.

-İşgalci Türk devletinin işgal saldırılarına karşı yürütülen direnişte 29 Nisan günü şehit düşen Delal Dilxweş, şahadeti öncesi yaptığı değerlendirmede, “Vuruş tarzında şahinleşmek temel hedefimizdir. Bu tarzla vurduğumuzda düşman ilerleyemeyecektir” tespitini yapmıştı.

Kürdistan Ulusal Kongresi'nin Türk işgal saldırılarına karşı düzenlediği çalıştay takip edilecek.

-Zorunlu askerlikten gerillaya dahil olan büyük bir vicdandı Çayan Koçgiri. Gever’den Amed’e, oradan Avaşîn’e, feryadına koşturduğu Şengal’e, sonra Hezex’e ve Botan dağlarındaki şehadetine kadar 7 yıl boyunca hiç durmadı.

-Kayıp yakınları, her cumartesi olduğu gibi bugün de kayıp yakınlarının akibetini sormak için alanlarda olacak.

-Almanya’nın muhalefet partilerinden Sol Parti Eşbaşkanı Janine Wissler, evsizlik sorununa dikkat çekmek için yapılan ev işgallerinin meşru olduğunu belirtti. Wissler, partisinin bileşenlerinden Marx21’i izleyen istihbarata da sert eleştiriler yöneltti.

-İsrail ile Hamas arasında süren çatışmalarda bilanço her geçen saat ağırlaşırken, ABD’nin özel temsilcisi İsrail’e gitti.

-ABD’de polis tarafından katledilen bir siyahinin ailesine daha tazminat ödenmesine karar verilirken, katledilen siyahinin adı kurulacak bir merkeze verilecek.