GÜNDEM 16 OCAK 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Dılzar Dîlok: Kürt halkının özgür yaşamasının ilk kuralı, Önder Apo’nun özgürlüğüdür. Kürtler açısından özgür yaşam demek, kendi toplumsallığını inşa etmek, özgür bir sistem kurmak, faşizmin baskısından kurtulmak, direniş değerlerine hak ettiği anlamı vermek demektir.

-“PKK'ye yönelik yasağın kaldırılmasını destekliyoruz” diyen Avrupa Sol Partisi Başkanı Heinz Bierbaum, PKK'nin 'terör örgütleri listesi'nden çıkarılmasını istedi.

- Aylardır Medya Savunma Alanlarına saldıran Türk devletine karşı gerillanın direnişi de devam ediyor. Gerillalar, Xwînda Kobanê ve Amed Efrîn, işgalci Türk devletinin saldırılarını ve teknik gücünü boşa düşürdüklerini belirtti.

- Kürdistan Özgürlük Mücadelesinin uzun yürüyüşçülerinden olan Mehmet Xan, Rojava Devrimi'nin temel taşlarının nasıl örüldüğünü, hangi felsefe, ideoloji ve düşünceyle gerçekleştiğinin örneği.

- Sêmalka Sınır Kapısı'nın Türkiye'nin isteği üzerine kapatıldığını belirten PYD Genel Kurul Üyesi Erîfe Bekir, bu durumun hem Rojava'ya, hem de Başûr'a zarar verdiğini söyledi.

- PKK'nin "terör listesi"nden çıkarılması için başlatılan imza kampanyasına ilişkin TCŞ ve TekoJIN tarafından yapılan yazılı açıklamada, "imza kampanyasını görkemli bir zaferle sonlandırmak" için bütün gençleri var güçleriyle katılmaya çağırdı.