GÜNDEM 18 MAYIS 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-Türk devletinin Medya Savunma Alanları’ndan Metina, Zap ve Avaşin’e yönelik düzenlediği işgal saldırıları takip edilecek.

-TJK-E ve KCDK-E’nin Fransa’nın Strasbourg kentinde “İşgale ve soykırıma karşı her yer Avaşin, Zap, Metina. Dem dema Azadiye" şiarı ile düzenlediği oturma eylem itakip edilecek.

-Abdullah Öcalan: Haki, Türkiyeli bir arkadaştı. En saf, en temiz PKK’li, hatta PKK’nin ilk şehidi olarak tarihe geçti. Farklı bir ulustan olmasına rağmen, Haki arkadaş bir kurucu önder gibi son nefesine kadar bizimle çok içten ve sıcak yaşayabildi.

-YJA Star Merkez Karargah Komutanı Zozan Çewlik, işgalciye asla geçit vermeyeceklerini belirterek, “Hiçbir saldırı, bizi durduramayacak ve bu defa mutlaka özgürlük kazanacaktır” dedi.

-Güney Kürdistan’ın yurtsever halkı ile sanatçılarına hitaben mektup kaleme alan “Cenga Xabur” hamlesine katılan gerillalar ve komutanlar “Ses, ezgi ve melodilerinizi gerillanın namlusunun sesiyle birleştirin” çağrısını yaptı.

-Kobanê Kantonu Eşbaşkanı Mustafa İto: “Kobanê davasıyla demokrasi ve özgür düşünce cezalandırılmak isteniyor. Direnişe destek verenlere ‘Sen nasıl dünya terörüne karşı savaşırsın’ demek istiyorlar. İyi bilsinler ki Kobanê davası gibi yüzlerce davada açsalar DAİŞ’i bitiren bu direniş gelecekte de Efrîn-Serêkaniyê ve Ezaz gibi TC işgali altındaki bölgelerde amacına ulaşacaktır. Başarı mücadele edenlerin yenilgi ise AKP ve ortaklarının olacaktır.”

-500 yıllık tarihi Surp Sarkis kilisesi son zamanlarını yaşıyor. Sahipsizlikten ve bakımsızlıktan yıkılmaya yüz tutmuş olan kilisenin işlenmiş taşları yerlerinden sökülerek çalınmış.