GÜNDEM 19 NİSAN 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-Türk faşist gruplarının yasaklanması için meclisin aldığı karara rağmen harekete geçmeyen Alman İçişleri Bakanlığı, Kürtlere yönelik yasak ve baskı siyasetini de sürdürüyor.

-Muhalefet partilerine seslenen HDP Milletvekili Murat Çepni, "AKP’den kurtulmak istiyorsanız, onun yaptıklarına karşı çıkmak gerekiyor. AKP’nin karşısında konumlanmış herkese samimiyet çağrısı yapıyoruz" dedi.

-Eski erkek arkadaşı Seyfettin Tanko tarafından 8 yıldır tehdit edilen Münevver Kızıl, verilen 6 aylık tedbir kararına rağmen Tanko’nun 1 Nisan’da kendisini tekrar arayarak taciz ettiğine dikkat çekti.

-İsveç’te kadına yönelik şiddetinin artış göstermesine ve son üç hafta içinde beş kadının katledilmesine tepki gösteren politikacılar ve kadın örgütleri, kadına yönelik şiddetin durdurulması için önlem alınmasını talep ediyor.

-20’nci yüzyılda elektrik üretimi ve su kaynaklarının iyi değerlendirilmesi için inşa edilen on binlerce baraj, giderek yüz milyonlarca kişi için ciddi bir tehlike haline dönüşüyor.