GÜNDEM 2 ARALIK 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

Devrimci Gençlik Hareketi (TCŞ), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için 5 Aralık günü enternasyonalist gençlerle birlikte Stuttgart'ta bir yürüyüş düzenleyecek.

Rojava'daki birlik görüşmelerinde tıkanma yaşandığını belirten PYD Eşbaşkanlık Konseyi Üyesi Foza Yûsif, ENKS'nin Kürtlerin katilleriyle pozlar vererek "kırmızı çizgileri çiğnediğini" ve "kabul edilemez talepler dayattığını" kaydetti.

Kürtlere ve dostlarına yönelik kriminalizasyon siyasetinin yoğun uygulandığı Almanya’nın Bayern Eyaletinde, Yüksek Mahkeme YPG/YJP bayraklarının taşınmasının suç sayılmayacağına karar verdi.

Cezaevinde hak ihlallerine bağlı olarak yaşanan ölümlere dikkat çeken MED TUHAD-FED Eşbaşkanı Elif Haran, cezaevlerinde yüzlerce tutsak tarafından başlatılan açlık grevine ilişkin yetkililere “Talepler görülmeli ve yerine getirilmeli” çağrısında bulundu.

Kürt halkının özgürlük mücadelesinin 100 yıllık tarihini anlatan "Güneş Ülkesinde Diriliş" roman dizisinin Amara adlı ilk üç cildi yayınlandı.

Devrimci Gençlik Hareketi (TCŞ), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için 5 Aralık günü enternasyonalist gençlerle birlikte Stuttgart'ta bir yürüyüş düzenleyecek.

Gasp edilen Van Büyükşehir Belediyesi ile Hak İş arasında 2017'de yapılan toplu iş sözleşmesinin Sayıştay tarafından usulsüz bulunması ve geriye dönük zimmet çıkmasının ardından kayyum M.Emin Bilmez, bu paranın işçilerden tanzim edilmesine karar verdi.

Avrupa'da Covid-19 aşısının "insanlığın ortak malı" olması için geniş bir imza kampanyası başlatıldı. 2021 yılı sonuna kadar 1 milyon imza hedefleniyor.

BM’ye göre, dünyada okul çağındaki 1,3 milyar çocuğun sadece üçte biri özellikle pandemi ortamında önemli hale gelen internet erişimine sahip.

Brezilya’da yayınlanan resmi veriler, Amazonlar’daki orman kıyımının son 12 yıldaki en yüksek düzeye ulaştığını gösteriyor.

Son pandemi kriziyle birlikte dünyadaki insani yardım krizi de büyürken, insani yardıma muhtaç bireylerin sayısında yüzde 40’ı bulan bir artış yaşandı.